30 Ιουλ 2024

Αγοραπωλησίες VIP αεροσκαφών κάνει η κυβέρνηση γιατί όλα τα άλλα τα έχει λύσει! Έρχεται κι άλλο VIP αεροπλάνο!

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγαπάει πολύ τις VIP πτήσεις και γι΄ αυτό αγόρασε και νέο VIP αεροσκάφος, από την γαλλική Dassault! Τώρα διέρρευσε ότι ψάχνει να πουλήσει τα δύο παλαιότερα VIP αεροσκάφη αλλά δεν λέει ότι την ίδια ώρα συζητά με την Dassault για.. την αγορά ακόμη ενός Falcon,μεγαλύτερου απ΄  αυτό που αγόρασε πριν μερικούς μήνες…

Το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της αλόγιστης χρήσης των VIP αεροσκαφών από τον πρωθυπουργό ,υπουργούς του και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ, χρειάστηκαν 4 μήνες για να ΜΗΝ απαντήσει ο κ.Δένδιας για την νεο-πλουτίστικη συμπεριφορά των μελών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Η ανακοίνωση:
ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΟΠΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ VIP ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
”Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέμενε σχεδόν 4 μήνες για να απαντήσει στην υπ’ αριθμ. 4221/8.4.24 Ερώτηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αλόγιστη και εκτός θεσμικού πλαισίου χρήση των αεροσκαφών μεταφοράς υψηλών προσώπων. Μία απαξιωτική απάντηση που επουδενί απαντά στα αδικαιολόγητα. Καμία απάντηση για την αλόγιστη χρήση, όχι μόνο για υπηρεσιακούς, αλλά και για σκοπούς αναψυχής του Πρωθυπουργού και μελών της Κυβέρνησης, σπαταλώντας το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών.
Και έρχεται τώρα να επιβεβαιώσει την οικτρή κατάσταση στην οποία περιήλθαν τα αεροσκάφη. Ο Υπουργός Επικρατείας δεν μπήκε βέβαια στον κόπο να απαντήσει.
Η Κυβέρνηση να επιτελέσει επιτέλους το έργο της, σεβόμενη τους θεσμούς, τους κανόνες και τη νομιμότητα, στηρίζοντας τα συμφέροντα του Δημοσίου και να παύσει να επιδίδεται σε αλόγιστες και καταχρηστικές σπατάλες.”
    https://www.militaire.gr/