15 Σεπ 2024

Πέθανε ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης - Είχε συμβάλει στην εξάρθρωση της «17Ν»

 Την τελευταία του πνοή, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (15/9), άφησε ο άλλοτε εισαγγελέας, Ιωάννης Διώτης, ο οποίος είχε συμβάλει καθοριστικά για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο άλλοτε εισαγγελέας «έφυγε» από καρδιακό επεισόδιο στο νησί της Κύθνου, όπου βρισκόταν, καθώς διατηρούσε εξοχικό σπίτι.

Εκτός από την υπόθεση της «17Ν», ο Ιωάννης Διώτης ως δικαστικός λειτουργός ασχολήθηκε - μεταξύ άλλων - με την υπόθεση του ΕΛΑ, την έρευνα - ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών - για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone, Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μια υπόθεση η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με το ίδιο πάθος είχε ασχοληθεί και με το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, όταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχε βρεθεί η βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.

Ο αείμνηστος Ιωάννης Διώτης με τις γνώσεις του και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό αγώνα της απονομής του Δικαίου. Η κηδεία του έγινε στο νησί της Κύθνου.