19 Σεπ 2024

Eurovision: Με διαγωνισμό και ψήφους του κοινού θ' αποφασίσει η Ελλάδα ποιον θα στείλει στη διοργάνωση - Τέλος στην απευθείας ανάθεση


H EΡΤ αποκάλυψε πως η φετινή επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision θα γίνει με διαφορετικό τρόπο.

Αν και πέρσι η Μαρίνα Σάττι βρέθηκε απευθείας με ανάθεση στον.. διαγωνισμό, αυτή τη φορά τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν.

Όπως ανακοίνωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, ο καλλιτέχνης που θα ταξιδέψει φέτος στην Ελβετία θα επιλεγεί μετά από πρόσκληση των δισκογραφικών εταιρειών που θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, όλα εξαρτώνται από τις ψήφους του κοινού. 

Επισήμανε μάλιστα, πως αυτή η διαδικασία έχει να συμβεί εδώ και 22 περίπου χρόνια. «Η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού, που θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στη Eurovision, θα γίνει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας θα επιλεγεί και με τη συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες», ανέφερε.

Ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας της Ελβετίας SSR SRG ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό, την πόλη που θα φιλοξενήσει τον 69ο διαγωνισμό της Eurovision στις 17 Μαΐου του 2025.

Η Βασιλεία θα είναι η τρίτη ελβετική πόλη που θα έχει αυτή την τιμή μετά το Λουγκάνο το 1956 και την Λωζάνη το 1989.

Η Βασιλεία προτάσει την αποφασιστικότητα και την δημιουργικότητα. Έχει εμπειρία στη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων όπως το Art Basel και το Fasnacht, ενώ το πρακτορείο επικοινωνιών Farner έχει επιστρατευτεί για να αναδείξει τις αρετές της πόλης μέσω των μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων.

Η ως επί το πλείστον γερμανόφωνη πόλη στον ποταμό Ρήνο επιλέχθηκε έναντι της Γενεύης σε μια αναμέτρηση που δημιούργησε θόρυβο και προσμονή σε ολόκληρη την Ελβετία.

Το St. Jakobshalle, χωρητικότητας 12.000 θέσεων, θα είναι ο χώρος στον οποίο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Η χώρα των Άλπεων κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το ετήσιο λαμπερό υπερθέαμα τραγουδιού και χορού, το οποίο προσελκύει εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, μετά την νίκη του Nemo στην 68η διοργάνωση του διαγωνισμού τον περασμένο Μάιο.