10 Οκτ 2024

Την ακούσαμε και αυτή την ανοησία - Περσικό χαλί αξίας 18.000 ευρώ αναδεικνύει τη θετική εικόνα της Ελλάδος... διεθνώς

 

Προκλητική εμφανίστηκε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε απάντηση που έδωσε σε ερωτήματα που τέθηκαν από τον ανεξάρτητο βουλευτή Γεώργο Μανούσο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και αφορούσαν την αγορά χαλιών αξίας 18.000 ευρώ.


Τα ερωτήματα που έθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μανούσος Γεώργιος

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μανούσος Γεώργιος, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου έθεσε τα κάτωθι ερωτήματα προς την αρμόδια Υπουργό:
Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η υπ’ αριθµ. 14611/08.08.2024 απόφαση απευθείας ανάθεσης στην Διαύγεια, προς τη γνωστή κ.Δέσποινα Μοιραράκη, για την αγορά δύο χαλιών για τις ανάγκες του γραφείου της υπουργού Τουρισµού.
Πρόκειται για ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, από µαλλί και µετάξι, σε µπλε χρώµα φόντου, µε κεντρική ροζέτα και γωνίες και διαστάσεις 4,30Χ3,03=13,03 τµ². Και ένα δεύτερο, επίσης χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, µαλλί και µετάξι, µε επαναλαµβανόµενο σχέδιο σε λευκό φόντο και µπλε µπορντούρα.
Διαστάσεις 3,60Χ2,77=9,97 τµ². Η τιµή γι’ αυτά τα δύο χαλιά ανέρχεται στις 17.980 ευρώ µε ΦΠΑ.

Σύµφωνα πάλι µε την ίδια απόφαση, το κόστος αυτό θα το επιβαρυνθεί ο προϋπολογισµός του Υπουργείου Τουρισµού, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούµενοι.
Ερωτάται η αρµόδια Υπουργός:
Για ποιον λόγο επιλέγησαν οι συγκεκριµένοι και πανάκριβοι τύποι χαλιών;
Θεωρεί η Υπουργός ότι είναι ηθικό να δαπανώνται σχεδόν 18.000 ευρώ σε περσικά χαλιά την ώρα που η κυβέρνηση δίνει αύξηση στους αστυνοµικούς 0,55 ευρώ µεικτά;
Εκτός πραγματικότητας η απάντηση της Υπουργού: Τα χαλιά των 18.000 ευρώ αναδεικνύουν τη θετική εικόνα της χώρας σε διεθνές επίπεδο
Παραθέτουμε ολόκληρη την απάντηση της Υπουργού, η οποία έρχεται για μια ακόμα φορά να αποδείξει, ότι η πλειοψηφία των πολιτικών μας ζουν σε μια δική τους, παράλληλη πραγματικότητα:
Σχετικά με την εν θέματι ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο ανεξάρτητος βουλευτής, κ. Γεώργιος Μανούσος, σας γνωρίζουμε ακόλουθα:
Το Υπουργείο Τουρισμού, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για τη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό και τον επιτελικό σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, μεριμνά για τη συντονισμένη επικοινωνιακή προβολή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η βελτίωση των χώρων υποδοχής του Υπουργείου, με γνώμονα την άριστη φιλοξενία των επισκεπτών και την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.
Επισημαίνεται ότι όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την προμήθεια τoυ ανωτέρω εξοπλισμού έγιναν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών”(Α 147).
Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε την απάντηση ο ανεξάρτητος Βουλευτής
Διατηρώντας την ψυχραιμία του και με αρκετή δόση χιούμορ σχολίασε την απάντηση της Υπουργού ο ανεξάρτητος Βουλευτής. Σε ανάρτηση του ανέφερε:
«Αυτή είναι η επίσημη απάντηση της κ. Κεφαλογιάννη για τα περσικά χαλιά των 18.000 ευρώ! Όπως θα διαβάσετε, τα χαλιά αλλάχθηκαν για.. επικοινωνιακή προβολή της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό(!) και βεβαίως την άριστη φιλοξενία των επισκεπτών.
Μα τι νομίζατε; Θα δώσουν οι τουρίστες προσοχή στον Παρθενώνα, στις Μυκήνες η στο παλάτι της Κνωσσού; Το μεγαλύτερο αξιοθέατο της χώρας είναι το περσικό χαλί στο Υπουργείο της κ. Κεφαλογιάννη!
Εμείς το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε, είναι αυτό: Κρίμα!»
Ισχυρό ξεκίνημα για τη νεοεμφανιζόμενη συμμαχία ανεξαρτήτων
O βουλευτής Γεώργιος Μανούσος εκλέχτηκε με το κόμμα των Σπαρτιατών, αποχώρησε όμως λίγους μήνες μετά και συνέχισε την πορεία του ως ανεξάρτητος.
Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας και κοινής πορείας με τους βουλευτές Φλώρο, Δημητροκάλλη και Βαλτογιάννη. Τα πρώτα δείγματα γραφής της νεοεμφανιζόμενης αυτής συμμαχίας κρίνονται ως θετικά.

Απάντηση.jpg

www.bankingnews.gr