10 Οκτ 2024

Φλόριντα: Αναφορές για δεκάδες νεκρούς, ανυπολόγιστες οι καταστροφές – Απόκοσμες εικόνες από την Τάμπα

 

Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Φλόριντα, των ΗΠΑ, με τον τυφώνα Μίλτον να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του, την ώρα που ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς!

Ο τυφώνας που έχει προκαλέσει μέσα σε λίγες ώρες ραγδαία άνοδο της στάθμης της θάλασσας, συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους που αγγίζουν τα 200 χλμ./ώρα και σφοδρές βροχοπτώσεις, σε μια περιοχή που επλήγη από τον κυκλώνα Ελίν πριν από δύο εβδομάδες. Οι απόκοσμες εικόνες που έρχονται στο φως προκαλούν ανατριχίλα, ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC) ενημέρωσε πως ο τυφώνας Μίλτον έφθασε κοντά στη νήσο Σιέστα Κι. Νωρίτερα, ανεμοστρόβιλοι πέρασαν από την κομητεία Σεντ Λούσι, ενώ στο St. Petersburg ξηλώθηκε από τους σφοδρούς ανέμους η οροφή του γηπέδου, Tropicana, που είναι η έδρα της αμερικανικής επαγγελματικής ομάδας μπέιζμπολ Τάμπα Μπέι Ρέις. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WFTS-TV στην Τάμπα, δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες στο στάδιο. Το ίδιο στάδιο, χρησιμοποιούνταν ως βάση των σωστικών συνεργείων πρώτης ανάγκης που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για την αντιμετώπιση του Μίλτον.