Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Η ΑΕΚ έπαιξε σαν ίση προς ίσο την μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης και λύγισε στην τελευταία φάση πληρώνοντας ένα φτηνό λάθος του Ζίνι. Η ομαδάρα του Νίκολιτς προηγήθηκε δύο φορές με φανταστικά γκολ των Κοϊτά - Πήλιου, η ισπανική ομάδα απάντησε ισάριθμες με Μπέλινγχαμ - Εμπαπέ και το ματς στο φιναλε του ήταν στην κόψη του ξυραφιού.
Η πρωταθλήτρια Ελλάδος έβγαλε χαρακτήρα, έβγαλε μέταλλο και προσωπικότητα και ήταν σε στιμες καλύτερη ενώ άγγιξε το τέλειο στη διαχείριση. Δυστυχώ το λάθος που προαναφέραμε στο φιναλε έφερε την Ρεάλ σε φάση επίθεσης αντί για άμυνας και ο Βαλβέρδε με σουτ από τα 30 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Μια ήττα άδικη για την ΑΕΚ αλλά πραγματικά δεν αξίζουν δάκρυα γι' αυτή την ομάδα που κοίταξε τη Ρεάλ στα μάτια επί 90 λεπτά και αποθεώθηκε στο φινάλε από 33.000 Ενωσίτες που δημιούργησαν κολασμένη ατμόσφαιρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και φώναξαν πιο δυνατά από ποτέ και της Ρεάλ το φόβητρο έγινε τ' όνομα σου όπως είδαμε να συμβαίνει και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο άθλιος Ιταλός Μαριάνι με το τελευταίο σφύριγμα απέβαλε με κόκκινη τον Κοϊτά εξαργυρώνοντας έτσι μια θλιβερή διαιτησία όπου όλα τα έβλεπε... Ρεάλ.
Με διάταξη 4-4-2 και τον Γκατσίνοβιτς σε σύνθετο ρόλο καθώς κινούνταν και κοντά στο Γιόβιτς αλλά και πιο περιφερειακά ξεκίνησε ο Μάρκο Νίκολιτς έχοντας τον Μπρινιόλι στα δοκάρια, τους Μουκουντί-Ρέλβας στην άμυνα, τους Ρότα-Πήλιο στις πλευρές, τους Αριάγκα-Κάιρινεν στον άξονα, τους Μάγερ - Κοϊτά στα φτερά αριστερά και δεξιά αλλά κινούνταν και πολύ εσωτερικά ενώ ο Γκάτσι όπως είπαμε κινούνταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, απείλησε με το καλημέρα με σουτ του Γιόβιτς όπου ο Κουρτουά του είπε όχι και εν τέλει προηγήθηκε στο 12' όταν έχτισε υπέροχα την επίθεση της, ο Γιόβιτς βρήκε δεξιά τον Κοϊτά κι αυτός αφού χόρεψε τον Κουκουρέγια με σουτ κεραυνό νίκησε τον Κουρτουά βάζοντας φωτιά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ρεάλ πήρε μέτρα από εκεί και πέρα επιχειρώντας να βγάλει αντίδραση, με την ΑΕΚ να αμύνεται οργανωμένα και πειθαρχημένα χωρίς να απειλείται. Μάλιστα αυτή ήταν που δημιουργούσε καλές προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ αγγίζοντας το στο 17' όταν ο Γιόβιτς έκανε ωραία ενέργεια και σουτ αλλά ο Κουρτουά έσωσε και πάλι τη Ρεάλ. Η ΑΕΚ δεν ήταν απλά ανταγωνιστική στο πρώτο μισάωρο αλλά και καλύτερη από τη Ρεάλ. Δυστυχώς στο 32' η κιτρινόμαυρη άμυνα αδράνησε μια φορά και το πλήρωσε. Ήταν βεβαίως και η κλάση του Μπέλινγχαμ ο οποίος από γύρισμα του Κουκουρέγια με ένα τακουνάκι υψηλής κλάσης έκανε το 1-1. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε από εκεί και πέρα την κατάσταση και την πίεση της ισπανικής ομάδας και πήγε στα αποδυτήρια με την ισοπαλία.
Η ΑΕΚ βγήκε στο δεύτερο 45λεπτο και ήταν φανερό πως ήθελε να κλείσει τους χώρους παίζοντας στο δικό της μισό. Ο προσανατολισμός της είχε αποτέλεμα καθώς δεν απειλούνταν και ήταν πειθαρχημένη μέσα στο γήπεδο. Στο 53' ο Νίκολιτς προχώρησε στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο φέρνοντας τον Ζίνι αντί του Μάγερ, με τον Ανγκολέζο να πηγαίνει δεξιά και τον Κοϊτά να μένει αριστερά, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ήρθαν στο ματς και οι Μαρίν-Βάργκα. Η Ρεάλ σε αυτό το σημείο είχε δυο επικίνδυνες καταστάσεις με σουτ των Κουκουρέγια και Εμπαπέ, αλλά την ίδια ώρα είχε προϋποθέσεις και η ΑΕΚ όμως έλλειψαν οι τελικές πασες. Μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο η Ρεάλ αύξησε κι άλλο την πίεση της, ωστόσο η Ένωση ανταποκρινόταν καλά. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο 75' βγήκε αντεπίθεση για σεμινάριο, ο Κοϊτά βρήκε τον Πήλιο από αριστερά και αυτός με συρτό σουτ νίκησε τον Κουρτουά για το 2-1. Δυστυχώς η χαρά στη Νέα Φιλαδέλφεια κράτησε μόλις τρία λεπτά καθώς στο 78' η Ρεάλ βγήκε στην πλάτη του Κοιτά και ο Εμπαπέ με εύκολο πλασέ έφερε ξανά το ματς στα ίσια. Η ΑΕΚ εδώ θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση αμυντικά αλλά δυστυχώς αδράνησε και το πλήρωσε. Το ματς μπαίνοντας στα τελευταία του λεπτά αγρίεψε με την Ρεάλ να έχει δοκάρι με τον Εμπαπέ - ο Μπρινιόλι άγγιξε την μπάλα - αλλά και την ΑΕΚ να έχει προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις. Δυστυχώς ένα λάθος του Ζίνι στο 92', έφερε την Ρεάλ σε φάση επίθεσης αντί για άμυνας και ο Βαλβέρδε με ξερό σουτ από τα 30 μέτρα νίκησε τον Μπρινιόλι για το τελικό 2-3. Ο άθλιος Ιταλός Μαριάνι με το τελευταίο σφύριγμα απέβαλε με κόκκινη τον Κοϊτά εξαργυρώνοντας έτσι μια θλιβερή διαιτησία όπου όλα τα έβλεπε... Ρεάλ.
AEK: Μπρινιόλι, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Ρότα, Κάιρινεν (60' Βάργκα), Αριάγκα, Μάγερ (53' Ζίνι), Κοϊτά, Γκατσίνοβιτς (60' Μαρίν), Γιόβιτς (88' Ζούμπκοφ)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Κουκουρέγια (81' Μπραχίμ Ντίαθ), Ρούντιγκερ, Μιλιτάο, Ντάμφρις, Καμαβινγκά, Μπερνάρντο Σίλβα (67' Εντρικ), Μπέλινγκχαμ (85' Έσπι), Βινίσιους (81' Καρέρας), Ντιομαντέ (67' Βαλβέρδε), Εμπαπέ.
https://www.aek365.org/
