2 Ιουλ 2015

Τέλος μισθοί και συντάξεις σε ένα μήνα… προς IOU;

http://www.defence-point.gr/news/?p=132057
Όταν κι επίσημα, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αναζητούν τη σύνταξή τους η οποία δεν έχει ακόμα καταβληθεί, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, με ποια λογική οι δημόσιοι ..
υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι περιμένουν λεφτά τον ερχόμενο μήνα;
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Με το επικοινωνιακό τρικ της «αξιοπρέπειας», τη στιγμή που όλος ο πλανήτης πλέον έχει την Ελλάδα δακτυλοδεικτούμενη, παρότι δίνει στον Έλληνα κάποια δίκια αναγνωρίζοντας το μέρος της ευθύνης που βαραίνει και τους δανειστές της χώρας, η κυβέρνηση έβαλε την ταφόπλακα στο βρόμικο σύστημα της μεταπολίτευσης, αφού απέδειξε την αδυναμία της να διαχειριστεί τις εσωτερικές της αντιφάσεις, ώστε να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε μια ρεαλιστική συμφωνία.
Τα μεγάλα κορόιδα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που «κατάπιαν αμάσητη την καραμέλα», κι ενώ όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκαλούσε και αποκαλεί τους Έλληνες με τη δημοφιλέστερη λέξη του λεξιλογίου μας που αρχίζει από «μ», αυτοί φούσκωναν από υπερηφάνεια, διότι ο νεαρός πρωθυπουργός τους, τους είπε λόγια ανακούφισης, σε μια περίπτωση του αποκαλούμενου στη διεθνή βιβλιογραφία ως «mirror imaging», το να θεωρείς δηλαδή αυτονόητο, ότι όλος ο κόσμος βλέπει μια κατάσταση με τον τρόπο που τη βλέπεις εσύ… Άλλη μια φορά εμφανιστήκαμε έτοιμοι να ακούσουμε μόνο όσα μας βολεύουν, ασχέτως του αν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ή όχι. Ψυχοπαθολογία…
Αν δεν κάνουμε λάθος, 370.000 είναι οι συμπολίτες μας που δεν πήραν ακέραιες τις συντάξεις τους. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία και δεν αποκατασταθεί κάποια ροή χρήματος εντός της χώρας, δεδομένου και του ότι η ελληνική αγορά έχει ακινητοποιηθεί, αυτοί δηλαδή που εργάζονται για να πληρώνει το κράτος μισθούς των υπαλλήλων του και τις συντάξεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕΝ θα πληρωθούν μισθούς τον ερχόμενο μήνα (πιθανότατα και το επόμενο δεκαπενθήμερο), όπως άλλωστε και οι συνταξιούχοι. Ίσως πάρουν τα περίφημα IOU, τα οποία μπορούνε να τα καβατζάρουνε και για… χαρτί τουαλέτας.
Η συμπυκνωμένη ηλιθιότητα πολιτικού συστήματος και λαού, που εκπαιδεύτηκαν να θεωρούν ότι «τα χρήματα την πρώτη του μηνός τα φέρνει ο πελαργός», έφτασε στο όριό του και όλοι οι πολιτικοί απατεώνες θα εκτεθούν. Ακόμα και να «συνηθίσει» ο Έλληνας αυτή την κατάσταση που ανέφερε προ ωρών ο πολύς Λαπαβίτσας, θα έπρεπε ίσως ως οικονομολόγος να ασχολείται και με τις εργατοώρες που χάνονται και να αθροίσει τις ώρες που θα δαπανά μηνιαία κάθε εργαζόμενος, εάν δεν μπορεί να αποφύγει κάθε μέρα να στήνεται στα ATM για να πάρει τα 60 ευρώ που στην πράξη είναι ήδη 50 διότι τελείωσαν τα δεκάρικα (!) και οσονούπω θα γίνουν λιγότερα, ασχέτως των διαψεύσεων Βαρουφάκη.
Την ίδια στιγμή, θα συνεχίσουμε, για λίγο ακόμα ελπίζουμε, τους διάφορους καμένους πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζουν την κομματική μπουρδολογία του φιλάνθρωπου, ότι η «αντίσταση» γίνεται διότι οι κακοί εταίροι ήθελαν να μας φτωχοποιήσουν. Ορθόν, μόνο που τα καμένα μυαλά τους αδυνατούν να κατανοήσουν, ότι η εναλλακτική τους είναι ακόμα χειρότερη, διότι μια ζωή έμαθαν να εκτοξεύουν όλα τα εύπεπτα, έχοντας όμως παραδοσιακά, αλλεργία στο ταμείο.
Όλα θεωρία δηλαδή, που αποδείχθηκε, απλά, σκουπίδι. «Η Ελλάδα αποικία χρέους και δεν θα ξεφύγουμε ποτέ» παπαγαλίζουν και μηρυκάζουν συνεχώς, λες και με την τακτική που ακολουθούν που οδηγεί στη δραχμή – χωρίς να έχουν λάβει ποτέ τέτοια λαϊκή εντολή – που θα υποτιμηθεί μέχρι και 80%, δεν θα καταλήξουμε να χρωστάμε πολλαπλάσια.
«Θα μας καταντήσουν με 200 ευρώ σύνταξη», φωνάζουν στα παράθυρα, χωρίς να αντιλαμβάνονται οι ανεγκέφαλοι ότι με τη δραχμή ο φόβος τους θα γίνει πραγματικότητα στον υπερθετικό. Θέλουν να έχουν δραχμή για να τυπώνουν νόμισμα ανεξέλεγκτα. Το να τους μιλήσεις για πληθωρισμό και για μηδενική αγοραστική αξία είναι μάταιο.
Πρέπει να είσαι είτε εντελώς αγράμματος, είτε εντελώς ηλίθιος για να τα λες αυτά. Δυστυχώς όμως ακούγονται. Τέτοιους εκλέγουμε, καλά να πάθουμε. Το ότι ο κόσμος μας, ο παγκοσμιοποιημένος πλανήτης, έχει γίνει εξαιρετικά πολύπλοκος, μόνο σε ένα βαθμό αποτελεί δικαιολογία, καθώς αυτό δεν προέκυψε τώρα. Απλά, ο Έλληνας αρνείται να προσαρμοστεί και όντας… απροσάρμοστος, τα αποτελέσματα είναι πλέον απολύτως ορατά.