24 Μαρ 2023

Ο «μπαταχτσής» και «πονηρός» υπουργός της κυβέρνησης-Ο Παπαθανάσης χρωστούσε 1,8 εκατ. ευρώ και μεταβίβασε την περιουσία του για να μην την κατασχέσουν

 


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για τις ιδιωτικές επενδύσεις, Νίκο Παπαθανάση.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του ..

Documento, o εξωκοινοβουλευτικός υπουργός χρωστάει σε δάνεια στην Eurobank, 1,45 εκατ. ευρώ, τα οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί, αλλά στη λογική του «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του. 

Μάλιστα, ενώ ήταν υφυπουργός, στις 25 Ιουλίου 2019 ενεργοποιήθηκε εναντίον του η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου για ένα ποσό της τάξης των 322.000 ευρώ… Μαζί βρίσκονται και 51.000 ευρώ που χρωστά στον ΕΦΚΑ και έχει ήδη από 29-5-2018 ενεργοποιηθεί εναντίον του η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ. που έχει διατελέσει στέλεχος σε πολλές κρατικές επιχειρήσεις και δεξιές κυβερνήσεις, από το 1989, καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2020 για καταδολίευση δανειστών, που αφορά δόλια μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας για να μην πληρώσει τις κόκκινες δανειακές του υποχρεώσεις… Έκτοτε η υπόθεση αγνοείται.