29 Απρ 2024

Οσμή σκανδάλου με φόντο την Ακρόπολη!

 

Η μεγαλύτερη, ίσως, προσβολή στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία για το μνημείο της Ακρόπολης συντελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Μετά το κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου.. για το κοινό, έλαβε χώρα ένα απαράδεκτο event, όπου άγνωστοι επισκέπτες περιηγήθηκαν στον λόφο της Ακροπόλεως παρουσία… μασκαράδων!

Παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται ρητά, βάσει υπουργικής απόφασης, αυτός που διοργάνωσε την εκδήλωση -κάτω από τη μύτη του υπουργείου Πολιτισμού και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων, που κυκλοφόρησαν και τις σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- θεώρησε σκόπιμο οι… άγνωστοι επισκέπτες να γίνουν δεκτοί από κομπάρσους ντυμένους με χλαμύδες και σανδάλια, σαν να είναι πρωταγωνιστές σε ταινία της Τσινετσιτά. Επιπλέον, την ίδια περίπου ώρα στην είσοδο της Ακρόπολης, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μία μπάντα (αγνώστου προελεύσεως) παιάνιζε.


Το περίεργο αυτό γεγονός έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των αρχαιολόγων, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από τους φύλακες του μνημείου, που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι το όλο σκηνικό. Ωστόσο, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν έχει απαντήσει για το ποιος έδωσε την εντολή ή επέτρεψε τη βεβήλωση της Ακρόπολης, αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι δήλωσε άγνοια και διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Εξηγήσεις για τον εξευτελισμό της Ακρόπολης ζητά και η αντιπολίτευση. Η αρμόδια τομεάρχισσα και βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, αναρωτιέται: «Βλέπουμε στην κοινωνική δικτύωση φωτογραφίες από την Ακρόπολη των Αθηνών με χθεσινή ημερομηνία, στις οποίες διακρίνονται κάποιοι ντυμένοι “Ηρακλής” και “Αμαζόνα”, άλλοι ντυμένοι και βαμμένοι αρχαιοελληνικά αγάλματα, και άλλοι ντυμένοι θεότητες της αρχαιότητας. Επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε να γίνει η Ακρόπολη μια κακόγουστη Ντίσνεϊλαντ, καλούμε άμεσα την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να απαντήσει εάν οι φωτογραφίες αυτές είναι γνήσιες ή αν πρόκειται για fake news. Αναμένουμε τις διευκρινίσεις του υπουργείου Πολιτισμού άμεσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», την ώρα του… event παρών ήταν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, αν και δεν υπήρχε υπηρεσιακός λόγος για κάτι τέτοιο, ενώ άγνωστο παραμένει εάν παρενέβη για να σταματήσει το αίσχος.

facebook sharing button Share
twitter sharing button Tweet