8 Μαΐ 2024

Ούτε λέξη απ’ τον Ελπιδοφόρο για τη Μονή Χώρας που έγινε τζαμί

 

Ο άθλιος ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, μετέτρεψε σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη. Πολύ ορθά ο.... πολιτικός κόσμος της Ελλάδας από την κυβέρνηση και όλη την ελληνική αντιπολίτευση καταδίκασε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια που μολύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 Μην βλέπετε τη δημόσια εικόνα. 

Στο παρασκήνιο «βράζει» το Μέγαρο Μαξίμου διότι οι τουρκικές ενέργειες επηρεάζουν τους πολίτες ενόψει και των Ευρωεκλογών, όπου οι ψηφοφόροι κοιτούν πέραν των κομμάτων που υποστηρίζουν.

 Στην μετατροπή της εκκλησίας σε τζαμί προηγήθηκε η ανακοίνωση νέας τουρκικής στρατιωτικής άσκησης, και ενώ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να επισκεφθεί το «Λευκό» Παλάτι του Ταγίπ Ερντογάν. Ουδείς έχει αμφιβολία ότι οι προκλήσεις αυτές γίνονται επί τούτου, δεν είναι τυχαίες. Μπορεί η Τουρκία να αποφεύγει να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά γι’ αυτό υπάρχει λόγος.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Όσο συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους Αμερικανούς για την απόκτηση των μαχητικών F-16, η κατοχική χώρα πρέπει να αποφύγει κάθε υπερπτήση, κάθε πρόκληση στο Αιγαίο Μας έκανε εντύπωση ότι για το θέμα της Μονής, δεν αντέδρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος και ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Λίγο πολύ καταλαβαίνουμε τον κ. Βαρθολομαίο. Είναι όμηρος στα χέρια των ισλαμιστών της Τουρκίας. Αλλά ο κ. Ελπιδοφόρος που ηγείται της Αρχιεπισκοπής Αμερικής; Γιατί σιωπά; Γνωστοί οι λόγοι. Ο σκοπός του είναι να είναι ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης. Και πιστεύει, δυστυχώς, ότι θα του προσφέρει το Θρόνο ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας. Κρίμα, πολύ κρίμα. Η ομηρεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για τον Ελληνισμό και τους Ορθοδόξους σε όλο τον κόσμο. Η Ομογένεια της Αμερικής χρειάζεται ένα φλογερό Ιεράρχη. Ο Ελπιδοφόρος δεν είναι τίποτα. Το ενδιαφέρον του είναι το προσωπικό του συμφέρον. Όχι αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Παρακαλούμε να διαβάσετε και τη λεζάντα… Πόσα να κόστισαν η μίτρα και τα άμφια του Ελπιδοφόρου;
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Οι συμπατριώτες μου οι Κύπριοι έμειναν οι μόνοι να υποστηρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, που νομίζει πως η άνανδρη τουρκική εισβολή εκτελέστηκε από τους …εξωγήινους!!!
ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αντί να οργανώσουν δικές τους διαμαρτυρίες για την 50η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής εναντίον της Κύπρου μας, επιχειρούν να καπελώσουν την εκδήλωση των ομογενών μας της Ουάσιγκτον, προσφέροντας χρήματα. Πόσο πιο χαμηλά; Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται “σπόνσορες”, μπορούν και μόνοι τους.