28 Ιουν 2024

67% των Αμερικανών θεωρεί το Ν. Τραμπ θριαμβευτή του debate – «Είμαστε τελειωμένοι αν δεν αποσυρθεί ή αν δεν πεθάνει» λένε οι Δημοκρατικοί!

 


Θριάμβευσε στο πρώτο debate στις ΗΠΑ
 o Nτόναλντ Τραμπ όπως καταδεικνύει και δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του CNN, το οποίο όπως είναι.. γνωστό απηχεί τις απόψεις και τις θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Η μόνη μας ελπίδα είναι να αποσυρθεί, να έχουμε ένα συνέδριο με διαπραγματεύσεις ή να πεθάνει. Διαφορετικά, είμαστε τελειωμένοι», δήλωσε ένας σύμβουλος των Δημοκρατικών!

Σε ποσοστό 67% έναντι 33%, οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι ο Τραμπ θριάμβευσε!

Για να γίνει κατανοητό πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό, το εναπομείναν 33% είναι πάντα ο σκληρός πυρήνας των οπαδών ενός κόμματος, οι οποίοι δεν αλλάζουν άποψη με τίποτε ακόμα και αν ο υποψήφιος τους εμφανιστεί ντυμένος σαν τον… Ντόναλντ Ντακ.

Πριν από το debate, οι ίδιοι ψηφοφόροι θεωρούσαν με 55% έναντι 45%, πως ο Τραμπ θα είχε καλύτερη επίδοση από τον Μπάιντεν.

Με την επικράτησή του στο CNN, ο Τραμπ θεωρείται σχεδόν με βεβαιότητα πως θα είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Βέβαια από σήμερα έχει ξεκινήσει μία φημολογία ότι οι Δημοκρατικοί θα επιχειρήσουν να αλλάξουν προεδρικό υποψήφιο και να «αποσύρουν» το Τζο Μπάιντεν!

Είναι αυτό εφικτό; Ακόμα κι αν είναι οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν, καθώς με αυτό τον τρόπο θα παραδεχτούν πως γνώριζαν ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε νοητικά και διανοητικά προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή σχεδόν το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ γράφει ένα μόνο πράγμα: «Το debate ήταν καταστροφή για τον Μπάιντεν» και ότι «οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε πλήρη πανικό».

Πριν από την σημερινή ημέρα το σύστημα που στήριζε τους Δημοκρατικούς παγκοσμίως, παρουσίαζε τον Τζο Μπάιντεν ούτε λίγο ούτε πολύ ως τον επόμενο νικητή των εκλογών και ας υπολείπονταν σε όλες δημοσκοπήσεις έναντι του Ν.Τραμπ.

Αυτή τη στιγμή ακόμα και τα «μουδιασμένα» ελληνικά ΜΜΕ αλλάζουν γραμμή και αποκαλύπτουν την πραγματικότητα.

«Δεν υπάρχει τρόπος να το γυρίσουμε αυτό. Η επίδοσή του τον βγάζει από την κούρσα», δήλωσε σημαντικός δωρητής των Δημοκρατικών, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μετά το debate.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξουν νέες πιέσεις για αλλαγή υποψηφίου στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο, όταν θα πρέπει να επικυρωθεί και επισήμως η υποψηφιότητα του Μπάιντεν.

Ο Ντέιβιντ Άξελροντ, βασικός σύμβουλος στρατηγικής του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε στο CNN: «Θα υπάρξουν συζητήσεις για το αν θα πρέπει να συνεχίσει».

Το ερώτημα είναι με ποιον σκοπεύουν να αλλάξουν τον Αμερικανό πρόεδρο εάν μπορούν και τελικά εάν το πράξουν;

Είχε ακουστεί ακόμα και η επαναφορά της Χίλαρι Κλίντον ως προεδρικής υποψήφιας.

Πάτερ φήμες ακόμα και για την σύζυγό του Μπαράκ Ομπάμα, την Μισέλ Ομπάμα.

Αλλά γιατί να «φορτωθεί» μία υποψηφιότητα στο παραπέντε η οποία δείχνει να είναι χαμένη και να μην δοκιμάσει την τύχη της κάποτε στο μέλλον;

Στρατηγικοί σύμβουλοι που βρίσκονται κοντά σε τρεις πιθανούς υποψηφίους των Δημοκρατικών δήλωσαν στο Politico ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του debate βομβαρδίστηκαν με γραπτά μηνύματα μέσω των οποίων τους ζητούνταν να βγει ο υποψήφιός τους μπροστά ως εναλλακτική λύση για τον Τζο Μπάιντεν.

Ένας άλλος σύμβουλος αποκάλυψε πως είχε δεχτεί τουλάχιστον 12 μηνύματα που μιλούσαν για «καταστροφή» και πως το κόμμα «πρέπει να κάνει κάτι», παραδεχόμενοι πως δεν μπορούν να γίνουν πολλά, εκτός και αν ο Μπάιντεν κάνει στην άκρη.

Υποστηρικτής του Μπάιντεν δήλωσε ότι ήρθε η ώρα ο πρόεδρος να τερματίσει την εκστρατεία του. Χαρακτήρισε τη βραδιά του Μπάιντεν ως «τη χειρότερη εμφάνιση στην ιστορία».

«Ο Μπάιντεν πρέπει να αποχωρήσει. Χωρίς αμφιβολία», πρόσθεσε ο ίδιος σε γραπτό μήνυμα, προτείνοντας ένα εναλλακτικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τους κυβερνήτες του Μέριλαντ και του Μίσιγκαν.

Τουλάχιστον δύο εξέχοντες πιθανοί υποψήφιοι για το 2028 —ο κυβερνήτης του Ιλινόις  J.B. Pritzker και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Gavin Newsom— παρέμειναν στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν μετά την εμφάνισή του στο debate, με τον Newsom να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν γυρνάς την πλάτη σου εξαιτίας μίας εμφάνισης», με τον ίδιο να αναρωτιέται «τι είδους κόμμα το κάνει αυτό;».

Επιπλέον όταν ρωτήθηκε αν ο Μπάιντεν πρέπει να παραιτηθεί απάντησε πως η συζήτηση αυτή είναι «περιττή» και «καθόλου χρήσιμη».

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε να ζορίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησής του με τον πολιτικό του αντίπαλο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι σκέψεις του κόμματος, αν και είναι απίθανο να οδηγήσουν στην πτώση του Μπάιντεν από την κορυφή του ψηφοδελτίου, σίγουρα αντανακλούν μία σημαντική στροφή.

pronews.gr