11 Οκτ 2024

Στο επόμενο 10ήμερο στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει σε διάλυση τα στρατιωτικά νοσοκομεία

 

Όταν το militaire.gr αποκάλυπτε το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ που ουσιαστικά οδηγούσε σε ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων, δέχτηκε απαράδεκτες επιθέσεις, παρά το γεγονός ότι είχαμε δημοσιεύσει επίσημα έγγραφα. Είχαμε δημοσιεύσει το ίδιο το σχέδιο νόμου! Παρόλα αυτά απόστρατοι-εξαπτέρυγα της κυβέρνησης που έχει τσακωθεί με την αλήθεια …μας διέψευδαν. Ταυτόχρονα καθησύχαζαν με ψεύδη εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και απόστρατους, υποστηρίζοντας πως τίποτα δεν θα αλλάξει.

Το επόμενο δεκαήμερο η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ φέρνει στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα στρατιωτικά νοσοκομεία! Η πληροφορία είναι αξιόπιστη και η μόνη περίπτωση να αλλάξει κάτι είναι να το πάνε …λίγο πίσω απλά και μόνο για να …την διαψεύσουν.

Αν το νομοσχέδιο έχει παραμείνει στη φιλοσοφία του κειμένου που είχαμε αποκαλύψει, τότε η διάλυση των στρατιωτικών νοσοκομείων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πρώτα απ΄ όλα ,γιατί θα οδηγήσει στην παραίτηση πλήθος έμπειρων και χρήσιμων ιατρών.

Η εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι ύποπτη. Ουδείς μπορεί να εξηγήσει ,γιατί πρέπει να οδηγηθούν σε παρακμή και τελικά σε διάλυση. Διαθέτουν άριστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ,αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις και στόχος θα ήταν η προστασία τους .Αντιθέτως η κυβέρνηση με επιμονή προσπαθεί να τα διαλύσει. «Χαλάνε» κάποια «πιάτσα»; Το ερώτημα δεν τίθεται τυχαία…

Αρκετά χρόνια πίσω, όταν δύο από τα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία είχαν ιατρούς που ήταν γνώστες πρωτοποριακής χειρουργικής μεθόδου, υπήρχε «ενόχληση» του ιδιωτικού τομέα που χρέωνε τη συγκεκριμένη επέμβαση με το ασύλληπτο ποσό των 70.000 ευρώ!!! Στα στρατιωτικά νοσοκομεία οι ασθενείς επιβαρύνονταν μόνο με το κόστος των υλικών που σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούσε τις 3.000 ευρώ! Όταν ενδιαφερθήκαμε να προβάλλουμε την επιτυχία των στρατιωτικών νοσοκομείων διαπιστώσαμε απροθυμία ,γιατί υπήρχε η ανησυχία πως οι «ιδιώτες» θα εκνευρίζονταν ακόμη περισσότερο και θα απαιτούσαν να σταματήσουν να γίνονται αυτές οι επεμβάσεις σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Θα είναι πραγματικό κατόρθωμα αυτή η κυβέρνηση που κατά τ΄  άλλα εμφανίζεται ως προστάτιδα του στρατεύματος, να διαλύσει και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

    https://www.militaire.gr/