1 Οκτ 2024

Μείωση του αριθμού των γάμων, αύξηση στα διαζύγια και υπογεννητικότητα αποτελέσματα της «ανάπτυξης»

 

Δυστυχώς έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που σε λίγα χρόνια θα είναι γερασμένη. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα στοιχεί που έδωσε στη δημοσιότητα.... η ΕΛΣΤΑΤ και αναφέρει πως είχαμε 56.646 περισσότερους θανάτους σε σχέση με τις γεννήσεις την προηγούμενη χρονιά.

Το πρόβλημα αυτό που εντοπίζεται στην υπογεννητικότητα είναι σαφώς αποτέλεσμα στο ότι τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση για ένα παιδί δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων που μπορεί να υπάρχουν. Η ακρίβεια που μαστίζει και ταλαιπωρεί την Ελληνική κοινωνία είναι αποτρεπτικός παράγοντας όσο και να το θέλουν.

Μια βόλτα στο super market, στο διάδρομο με τα βρεφικά είδη, είναι αρκετό για να σας πείσει για του λόγου το αληθές.

Επειδή λοιπόν στην κοινωνία λειτουργούν όλα σαν αλυσίδα και τα οικονομικά προβλήματα λειτουργούν πολυεπίπεδα, μην σας κάνει εντύπωση η μείωση των γάμων και η αύξηση των διαζυγίων γιατί ως γνωστό η φτώχεια φέρνει γκρίνια.

Πως θα αποφασίσει κάποιος να κάνει το μεγάλο βήμα, να φτιάξει μια οικογένεια όταν το εισόδημα του δεν είναι δεδομένο. Πως θα αποφασίσει να προχωρήσει τη ζωή του, όταν από τις 15 του μηνός, δεν υπάρχουν πια τα διαθέσιμα.

Δυστυχώς στη χώρα μας όταν μιλάνε κάποιοι για ανάπτυξη εννοούν νούμερα, ξεχνούν όμως τους ανθρώπους, τις ανάγκες και τα όνειρα τους.