8 Οκτ 2024

ΕΦΣΥΝ για Κασσελάκη: Θολό το πόθεν έσχες του...


Για ερωτήματα και γκρίζες ζώνες στο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών, καθώς σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει τα στοιχεία όπως θα κάνει και για τους άλλους υποψήφιους προέδρους του κόμματος...

Το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για έναν «υποψήφιο πρόεδρο με μεγάλο έσχες αλλά χωρίς πόθεν», αναφέρει για ένα έγγραφο 15 σελίδων που είναι «συνέχεια και φωτοτυπία» αυτού που κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου στη Βουλή με την ΕΦΣΥΝ να θέτει το ερώτημα προς τον Στέφανο Κασσελάκη «γιατί ενώ κατέθεσε πόθεν έσχες στις 30 Ιουνίου δεν πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση, δίνοντας ο ίδιος στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία του;».

Η εφημερίδα αναρωτιέται, επίσης, «είναι οι φωτοτυπίες που απέστειλε στην Κουμουνδούρου το σύνολο των σελίδων της αντίστοιχης δήλωσης στη Βουλή;».

«Από τις φωτοτυπίες που συλλέξαμε σε σχέση με το 15σελιδο φωτοτυπημένο έγγραφο που κατέθεσε, προκύπτει, όμως, και ένα τρίτο ερώτημα: Η περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του παρατίθεται ή όχι στο έγγραφο προς την Κουμουνδούρου;» συνεχίζει το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ.

Κατά το δημοσίευμα «ακούγεται πως στοιχεία για εκείνον δεν υπάρχουν, μόλονότι στο excel της Θεσσαλονίκης υπήρχε ενημέρωση για την περιουσία του Τάιλερ Μακμπέθ».

Όσον αφορά τους αριθμούς, η ΕΦΣΥΝ υποστηρίζει ότι ο Κασσελάκης ενημερώνει το κόμμα του ότι κατά το οικονομικό έτος 2023, το εισόδημά του στις 31 Δεκεμβρίου ήταν 1,7 εκατ. δολάρια. «Εδώ το κρίσιμο ερώτημα είναι αν στη δήλωση που κατέθεσε προσδιορίζονται οι πηγές εισοδήματος ή γίνεται απλά παράθεση πινάκων (όπως είχε γίνει στο excel της Θεσσαλονίκης» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στα ποσά αυτά θα πρέπει να προστεθεί εισόδημα 70.000 δολαρίων από ενοίκια, και τρεις συμμετοχές σε funds που αποτιμούνται σε 330.000, 1,050 και 2,4 εκατ. αντίστοιχα.

Ο Στέφανος Κασσέλακης φερεται, κατά το δημοσίευμα, να δηλώνει συμμετοχή στη μονοπρόσωπη εταιρεία Osios, ύψους 500.000 δολαρίων, και συμμετοχή στην ετερόρρυθμη Pura Vita με κεφάλαιο 15.000 ευρώ.

Σε επίιπεδο καταθέσεων το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει:

    - έναν λογαριασμό 25.000 ευρώ στην JP Morgan
    - έναν λογαριασμό μαζί με τη μητέρα του, ύψους 27.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα

Για τα ακίνητα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το δημοσίευμα αναφέρει:

    - ένα οικόπεδο 470 τ.μ. στις Σπέτσες με σπίτι 290 τ.μ.
    - ένα οροφοδιαμέρισμα στον Νέο Κόσμο εμβαδού 106 τ.μ.
    - ένα οικόπεδο 55 στρεμμάτων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης με ένα κτίσμα 360 τ.μ. εντός του
    - μια υποθήκη 1,6 εκατ. δολαρίων σε αγορά ακινήτου στις 9 Μαρτίου 2022 στις ΗΠ

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να έχει δηλώσει:

    - χρέη σε κάρτες ύψους 5.600 δολαρίων
    - ένα όχημα που απέκτησε στις ΗΠΑ με δάνειο 80.000 δολαρίων
    - ένα όχημα πενταετίας που απέκτησε στην Ελλάδα προς 110.000 ευρώ εκ των οποίων τα 100.000 είναι δάνειο

Οι διαφορές με το excel της Θεσσαλονίκης

H ΕΦΣΥΝ σημειώνει ότι σε σχέση με ό,τι παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν διαφορές καθώς:

- στη Θεσσαλονίκη εμφάνισε εισοδήματα 2,067 εκατ. δολάρια από μισθωτές υπηρεσίες και ακίνητα ενώ στο πόθεν έσχες προς τον ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσό είναι 1,8 εκατ. ευρώ

- στη Θεσσαλονίκη εμφάνισε στις καταθέσεις 21.000 δολαρίων στην JP Morgan ενώ στο πόθεν έσχες προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 4.000 δολάρια περισσότερα

- στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει αναφορά στον κοινό λογαριασμό με τη μητέρα του αλλά μόνο αναφορά σε δύο λογαριασμούς του συζύγου του, μηδαμινής αξίας...

Εφ.Συν.