8 Οκτ 2024

Η «αποστολή» του ΓΕΣ στις ΗΠΑ όλο και μεγαλώνει! Ποιος πληρώνει;

 

Πριν μερικές ημέρες δημοσιεύσαμε την είδηση για «αποστολή» 6 Αξιωματικών του ΓΕΣ στην έκθεση AUSA στις ΗΠΑ. Θέσαμε ερωτήματα για την αναγκαιότητα να γίνει αυτό το πολυδάπανο ταξίδι . Από «πηγές» του ΓΕΣ ενημερωθήκαμε ότι η ηγεσία.. αντέδρασε και η αποστολή περιορίστηκε στα δύο άτομα. Πληροφορηθήκαμε επίσης από άλλες πηγές ότι υπήρξε εκνευρισμός και ακούστηκαν απόψεις που έλεγαν ότι «δεν θα μας κάνουν κουμάντο οι δημοσιογράφοι». Μαντέψτε ποιοι επικράτησαν…

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η αποστολή όχι μόνο δεν περιορίστηκε αλλά διευρύνθηκε κιόλας!

 Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκαν δύο ακόμα Ανώτατοι Αξιωματικοί, καθώς και μεταφραστής για τις ανάγκες του ταξιδιού. Δεν γνωρίζουν αγγλικά οι Ανώτατοι;

Προφανώς ο μεταφραστής έχει γνώση τεχνικής ορολογίας αφού υπενθυμίζουμε ότι ο σκοπός της μετακίνησης είναι η συμμετοχή στην έκθεση AUSA 2024, στην οποίαν πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΓΕΣ είχε συμμετάσχει και το 2023. Επίσης, όπως πληροφορούμαστε έγκυρα, στο «γκρουπ» θα συμμετέχουν και σύζυγοι . Θεωρούμε ότι αυτό θα γίνει με δικά τους έξοδα μετακίνησης, αν και τίθεται ένα ερώτημα ως προς τη διαμονή.

Μάλλον στο ΓΕΣ δεν δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στις ΕΔ. Έχουμε φθάσει στο σημείο να   μαθαίνουμε ότι ακόμα και Αξιωματικοί (υποτιθέμενης) καριέρας αναγκάζονται να ξεχορταριάζουν περιβόλια ή να μαζεύουν φρούτα για ένα επιπλέον μεροκάματο.

Σε εποχές όπου επί σειρά ετών οι στρατιωτικοί το μόνο που ακούνε είναι ότι λεφτά δεν υπάρχουν, το ΓΕΣ θα έπρεπε να λειτουργεί με πιο λακωνικά πρότυπα αντί  να φέρνει στο νου συμπεριφορές Μαρίας Αντουανέτας.

    https://www.militaire.gr/