22 Οκτ 2024

Tαυτοποιήθηκε 27χρονος που καλούσε σε βία μέσω διαδικτύου εναντίον του Μάριου Σαλμά

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ένας 27χρονου υπηκόου Αλβανίας ο οποίος μπήκε στο προφίλ του ανεξάρτητου βουλευτή Μάριου Σαλμά και του... επιτέθηκε γράφοντας: «Μια σφαίρα σε εσάς και σε όποιον πολιτικό αναπνέει πάνω στο κεφάλι μας».

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έφτασε στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα στις 18 Οκτωβρίου, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ιατρός.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα έρευνα στο πλαίσιο της οποίας γνωστοποιήθηκαν από πλευράς της εταιρείας Google τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που προέβη στην επίμαχη ανάρτηση.

Το προανακριτικό υλικό τέθηκε υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για παράβαση διατάξεων του άρθρου 184 Π.Κ. «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, όπου προέκυψε η εμπλοκή του 27χρονου, στη διαχείριση του επίμαχου λογαριασμού, μέσω ηλεκτρονικών ιχνών που αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις διαδικτύου του σπιτιού και της δουλειάς του.

Τελικά σήμερα το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών , πραγματοποίησε κατ’οίκον έρευνα στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε και προανακριτικά η εμπλοκή του, ενώ παράλληλα ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητού τηλεφώνου.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.


Πηγή