22 Ιουν 2013

Ο Φόβος και ο Τρόμος των Συγκυβερνώντων Νο.2

Θυμαστε το μεγαλειώδες? Την δήλωση του Προέδρου Πανου στην συνεδρίαση του Εθνικου Συμβουλίου των ΑΝΕΛ ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ είναι ο Φόβος και ο Τρόμος των Συγκυβερνώντων. Γέμισε εκείνο το βράδυ ο Ευαγγελισμός από... μνημονιακούς κυβερνώντες που είχαν πάθει φοβικό σοκ τρόμου μόνο και μόνο από την υποψία ότι η μνημονιακή τους δράση θα προκαλούσε την μήνι της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Και αυτό δεν ήταν τίποτε. 
Πριν λίγες ημέρες και μετά την κατάθεση  της πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ δηλαδή τον Φόβο και Τρόμο των συγκυβερνώντων τα πράγματα χειροτέρεψαν. Κατέρρευσε το ΕΣΥ στο Λεκανοπέδιο. Χιλιάδες μνημονιακοί κυβερνώντες έσπευδαν κάτωχροι να νοσηλευθούν στις νοσοκομειακές μονάδες του ΕΣΥ. Συνωστισμός, ουρές και ταλαιπωρία παντού. Οι γιατροί και το νοσοκομειακό προσωπικό δεν επαρκούσε και τα ελάχιστα τα κρεβάτια γίνονταν ανάρπαστα. Η διάγνωση παντού η ίδια. 
"Οξύ Φοβικό Σοκ Τρόμου". Το κακό παράγινε δεν πήγαινε παρακάτω. Λυτοί και δεμένοι έπεσαν πάνω στον Πρόεδρο Πάνο. Και αυτός βρήκε όπως πάντα την λύση. Μπορεί οι Βουλευτές των ΑΝΕΛ να κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Να κανουν δηλαδή το υπέρτατο κοινοβουλευτικό τους καθηκον και να χρησιμοποιούν τα πιο σκληρά κοινοβουλευτικά μέσα για να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Αλλά ταυτόχρονα αρκετοι από αυτούς (Β.Καπερναρος, Χ.Γιαταγάνα, Τ.Κουικ) δηλώνουν ότι συντάσονται με το λαϊκό αίσθημα και δεν θελουν εκλογές. Διαλέγεις και παίρνεις. 
Πότε λενε αλήθεια οι ΑΝΕΛ?. Οταν κάνουν πρόταση μομφής εναντίον της κυβερνησης και επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο την ανατροπή της η όταν δηλωνουν δημόσια ότι δεν θελουν εκλογές. Μικρό όμως το κακό. Οι μνημονιακοί κυβερνώντες που νοσηλεύονταν με Οξύ Φοβικό Σοκ Τρόμου άρχισαν να συνέρχονται. 
Γέλιο μέχρι δακρύων παντού.
Συμπερασμα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, Ο Φόβος και ο Τρόμος των Συγκυβερνωντων ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ