22 Ιουν 2013

Η ρηγμάτωση που στέρησε από την καλλιτεχνική ζωή του τόπου τον Ανδρέα Παπαδόπουλο


http://kourdistoportocali.com/articles/22038.htm
Είναι ίσως η πιο οδυνηρή απώλεια που κουβαλάει μαζί της η αποχώρηση τουΠάστορα και της κυβερνώσας αριστεράς από το τρίκυκλο.
Ομιλούμε για τον νεαρό εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλο, η απουσία του οποίου από τα τηλεοπτικά δρώμενα πολύ δύσκολα θα...
αναπληρωθεί όσες φορές κι αν το Mega  δείξει τους δρόμους που σκάβει ο φίλος μου ο Μήτσος ο Κούτρας στην Αλβανία-γειασαν τον Μπερίσα.
Ο νεαρός Ανδρέας στο πλευρό του Πάστορος Κουβέλη συμπλήρωνε την αρχαιοελληνική εικόνα του απόλυτου διδύμου της γνώσης: Εκείνος-ο Πάστορας-με το καταστάλαγμα σοφίας δεκαετιών και με τον 33ο βαθμό στην ιεραρχία της ίντριγκας και της διαπλοκής είχε πάρει κάτω από τις φτερούγες του τον νεαρό Παπαδόπουλο και του δίδασκε την απόκρυφη μαγεία των λέξεων.
-Ρηγμάτωση…,
Ελεγε ο Πάστορας και μετά σιωπή για τρία τέταρτα. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλοςπροσπαθούσε να εμβαθύνει στη λέξη ρηγμάτωση. Την έγραφε πάνω σ΄ ένα χαρτόνι και την περιεργάζονταν με τις ώρες Ρ Η Γ Μ Α ΤΩ Σ Η.
Ενα κύμα θαυμασμού το οποίο θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με εκείνο της Μαριέτας Χρουσαλά για τον σύζυγό της Πατίτσα διαπερνούσε τον νεαρό στοχαστή μας για το πρόσωπο του Πάστορος.
-Ρ Η Γ Μ Α Τ Ω Σ Η…
Γαμώ τα γαμώτα. Με κάτι τέτοια ο Πάστορας κέρδισε τον θαυμασμό του νεαρού Ανδρέα ο οποίος έκτοτε με τίποτε δεν ήθελε να σκεφθεί την απαγκίστρωση από τον δάσκαλό του.
Ποιος Μπίστης, ποιος Ψαριανός, ποια Ρεπούση, ποιος Χούλιο Ιγγλέσιας;
Μόνο θλίψη και οδύνη για την απώλεια του Ανδρέα και μάλιστα λίγο πριν αναλάβει την ΕΡΤ ως αρμόδιος υφυπουργός.  Από τον Μαρούδα και τον Ρωμαίο στον Ανδρέα Παπαδόπουλο. Η ένδοξη ιστορία της ΕΡΤ έχασε ένα παρ΄ολίγο σπουδαίο κεφάλαιό της…