23 Σεπ 2013

Παραιτηση πολιτευτου των ΑΝΕΛ

Είμαι η Έρρικα Κουτρούλη, υποψήφια βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο νομό Λευκάδος. Με την παρούσα επιστολή θέλω να υποβάλλω την παραίτηση μου από πολιτευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος....

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ με λύπη τη φθίνουσα πορεία ενός οράματος που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Οι κρίσιμες στιγμές της οποίες περνάει η χώρα μας απαιτούν μεγάλη πολιτική σοβαρότητα, κάτι το οποίο το κίνημα πλέον δεν διαθέτει.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεκίνησαν την πολιτική τους πορεία υπό μια πολύ ξεχωριστή σημαία, η οποία φοβάμαι ότι έχει υποσταλεί πλέον, έχει ποδοπατηθεί και έχει γίνει ένα κουρελιασμένο πανί. Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να έχει απομείνει σε αυτό το κίνημα το οποίο να θυμίζει κάτι από τον αρχικό, καλό εαυτό μας. Καμία εσωτερική δομή δεν λειτουργεί και δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική πορεία είτε εντός είτε εκτός βουλής. Ακόμα περιμένω το ‘νέο’ πολιτικό πρόγραμμα το οποίο υποτίθεται ότι θα ψηφιζόταν στο Ιδρυτικό Συνέδριο .Δυστυχώς με ευχολόγια και δηλώσεις δεν παράγεται πολιτική .
Επιλέγω να αποχωρήσω λίγο πριν την τελική κατάρρευση, η οποία φοβάμαι ότι θα έρθει σύντομα. Εξάντλησα κάθε περιθώριο καλής θέλησης, αρνούμενη να δώ το προφανές ίσως από πολιτική απειρία, ίσως από μια μικρή ελπίδα ότι θα αποδειχθούν λάθος οι φόβοι μου. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται κάθε μέρα και επιλέγω να διαχωρίσω πλήρως εαυτόν από οποιαδήποτε σύνδεση με τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.
Έρρικα Κουτρούλη