18 Σεπ 2013

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ – ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ – ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αυτή την ώρα μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου παραμένουν στο ύψος της Αράτου και περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου. Άνδρες των ΜΑΤ και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τους...

Φωτιές σε κάδους, δακρυγόνα και αποπνικτικοί καπνοί παντού. Αυτή ήταν η εικόνα μέχρι πριν λίγα λεπτά στο κέντρο. Δεκάδες μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν αντεξουσιαστές που νωρίτερα είχαν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, ενώ επίσης ζημιές προκλήθηκαν σε τραπεζικά καταστήματα επί της Κορίνθου.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη Γούναρη με νέους που προσπαθούσαν να απομακρύνουν το όχημα των ΜΑΤ για να συνεχίσουν την πορεία τους στο πάνω μέρος της Γούναρη.
Η Αστυνομία για να τους εμποδίσει, έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ταυτόχρονα τους ωθούσε προς την πλατεία Γεωργίου. Οι νεαροί για να αντιμετωπίσουν τα δακρυγόνα, έβαζαν φωτιές στους κάδους των απορριμμάτων. Οι φωτιές πήραν διαστάσεις και ήταν ορατές σε όλο το μήκος της οδού Κορίνθου. Οι νεαροί υποχωρώντας έφτασαν στην Κολοκοτρώνη, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να τους πετούν δακρυγόνα.
Επειδή το πλήθος ήταν μεγάλο, άλλοι κατευθύνθηκαν προς την Αγ. Ανδρέου και άλλοι προς την Καρόλου μέσω της Μαιζώνος. Η ένταση συνεχιζόταν έως αργά.
Τα μαγαζιά που ήταν ανοιχτά το απόγευμα, έκλειναν το ένα μετά το άλλο λόγω εκτεταμένης ρίψης δακρυγόνων.
Μεγάλη ένταση με χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο στην αντιφασιστική διαδήλωση που ξεκίνησε νωρίτερα το απόγευμα από την πλατεία Γεωργίου και τελείωσε στο εργατικό κέντρο. Έντονη ήταν η παρουσία φοιτητικών Συλλόγων και αριστερών οργανώσεων.
Το θέμα ήταν η αντίδραση στο φόνο του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
 http://www.makeleio.gr