13 Νοε 2013

Πανέτοιμη η κυβέρνηση να «μοιράσει» 20 ευρώ το μήνα την επόμενη διετία σε κάθε άνεργο νέο

«Πανέτοιμη» είναι η χώρα να αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων έως 29 ετών (για τους 850.000 ανέργους από 30 έως 55 ετών, φυσικά, κουβέντα) δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χθες, από το Παρίσι, βασίζοντας την…
αισιοδοξία του στο γεγονός ότι, από το καλοκαίρι έχει αποφασιστεί -με εντολή του Βερολίνου- όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μαζί, να λάβουν το… ποσό των 6 δισ. ευρώ για τη διετία 2014 – 2015.
Για την Ελλάδα, από αυτά αναλογούν περίπου 160 με 180 εκατ. ευρώ για την ίδια χρονική περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα 2 χρόνια σε καθέναν από όλους τους νέους, ηλικιακά, ανέργους της χώρας αντιστοιχεί το ποσό των… 489 με 500 ευρώ (244 -συνολικά- ετησίως ή… 20,4 ευρώ το μήνα)! Οι δράσεις υπέρ της απασχόλησης, λοιπόν, τις οποίες υπόσχεται η κυβέρνηση αποτελούν μια ακόμη «φούσκα» και, δυστυχώς, για πολλοστή φορά κάποιοι χαμογελούν όπως τα κουτσαβάκια απέναντι τόσο σε νέους, όσο και σε μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες οι οποίοι, ελέω των μνημονίων, περνούν καθημερινά κατά εκατοντάδες κάτω από το όριο της φτώχειας.
Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται στην ανάλυση των επίσημων αποφάσεων που έλαβαν στο Βερολίνο, το καλοκαίρι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπό την καθοδήγηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ, σε σχέση με τα κονδύλια που θα διατεθούν για την ανεργία την διετία 2014 – 2015 (αποφάσισαν ότι περίπου 6 με 7 δισ. ευρώ αρκούν για το σύνολο των χωρών της ΕΕ). Διαφαίνεται ανάγλυφα λοιπόν ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί με αισχρά επικοινωνιακά τεχνάσματα να εμπαίζει ένα από τα πιο αδύναμα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους (1,35 εκατ. βάσει των επίσημων στοιχείων).
Από αυτούς, σημειωτέον, οι νέοι έως 29 ετών υπολογίζεται από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι περίπου 330.000.
Αναλογία – «δούλεμα» για την Ελλάδα από το «πακέτο Μέρκελ» των Βρυξελλών
Στην Ελλάδα, από τα περίπου 6 δισ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν στο σύνολο των κρατών – μελών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αναλογούν το πολύ 180 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για καθέναν από αυτούς αναλογούν έως 500 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση. Αρα, με ποσά τόσο χαμηλά, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι, όχι μόνο στοιχειωδώς ικανοποιητικές λύσεις δεν πρόκειται να εφαρμοστούν και τα επόμενα δύο χρόνια στην Ελλάδα, αλλά από το σύνολο των διαρκώς αυξανόμενων νέων ανέργων (τους πιο μεγάλους τους οδηγούν στα «Τάρταρα») ούτε οι 5 στους 100 δεν θα ωφεληθούν ουσιαστικά.
http://www.nez.gr/archives/30333