11 Νοε 2013

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος


erdogan-toyrkia-kypros-570.jpgΟ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε συνέδριο στην Πολωνία ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει χώρα η οποία να ονομάζεται Κύπρος ενώ ακόμα ανέφερε πως η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» της ..
Κυπριακής Δημοκρατίας έγινε δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς και μόνο λόγους.
Για την ακρίβεια επεσήμανε πως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εναρμονιζόταν με τους ευρωπαϊκούς νόμους.
«Δώστε προσοχή. Δεν την δέχθηκαν ως νότια Κύπρο. Έγινε δεκτή ως Κύπρος. Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Υπάρχει η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. Επειδή, υπάρχει Βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή υπάρχει μεταξύ τους. Ποιος είναι εκεί στην πράσινη γραμμή; Μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Απολύτως καμία χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας. Αυτό το μέρος έχει ένα τέτοιο εσωτερικό πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Όπως ο ίδιος κατέληξε, η Ευρωπαϊκή Ένωσ δεν θα μπορούσε να παραδεχτεί κάτι τέτοιο και κατά τη γνώμη του η απόφασή της ήταν εντελώς πολιτική.
Όπως φαίνεται, οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμα και στην Τουρκία καθώς σε άρθρο της δημοσιογράφου Τουμάϊ Τουγιάν, αναφέρεται ότι ο «πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος».
Η δημοσιογράφος συνεχίζει λέγοντας ότι «σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40.000 δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία του κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι "εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη"».
 http://www.koolnews.gr