22 Ιαν 2014

ΟΙ 7.000 ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ 200...



Τις προσδοκίες των αρμόδιων υπουργών για χιλιάδες απολύσεις επίορκων υπαλλήλων ή άλλων που έχουν χρησιμοποιήσεις πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης, ...
διέψευσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο επιθεωρητής χαρακτήρισε «τρελά νούμερα» τα στοιχεία περι 7.000 επίορκων υπαλλήλων και τα απέδωσε σε λάθος πληροφόρηση των υπουργών. Εξήγησε ότι τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν είναι ο κατάλογος που έστειλαν οι εισαγγελικές αρχές με 2.500 περιπτώσεων δημοσίων υπαλλήλων που διώκονται ποινικά. Εξήγησε όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν 2.500 επίορκοι γιατί κατά του ίδιου υπαλλήλου έχουν ασκηθεί πολλές διώξεις. Τελικά, περιορίστηκαν σε 200 αυτοί που απολύθηκαν και εκκρεμούν άλλοι 500 να τελεσιδικήσουν. Δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις ΣτΕ».

Αναφορικά με τα πλαστά πιστοποιητικά παραδέχθηκε ότι «Δεν έχουμε πολλά αποτελέσματα. Μόνο στην Δημοτική Αστυνομία υπάρχουν έλεγχοι και έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις νόθευσης – πλαστογραφίας απολυτηρίων όπου το 10 το έκαναν 18. Στον Δήμο Αθήνας εντοπίστηκαν 50 και στα Δωδεκάνησα 12 – 15. Σε αυτούς έγιναν ανακλήσεις διορισμών».

Πάντως, ο κ. Ρακιντζής είπε ότι έχει εντοπιστεί πλήθος περιπτώσεων πλαστών πτυχίων ξένης γλώσσας τα οποία όμως «δεν χρησιμοποιήθηκαν για διορισμό αλλά για προαγωγές. Ελέγχουμε 200.000 πτυχία, εχουμε βρει αρκετά πλαστά δικαιολογητικά αλλά είναι πειθαρχικό αδίκημα καθώς δεν είναι προσόν για πρόσληψη. Ακόμα δεν έχουν περάσει από πειθαρχικά συμβούλια».
Πηγή : protothema.gr