13 Φεβ 2014

Μεθόδευση – πρόκληση: Επιχειρούν να διαγράψουν χρέη 200 εκατ. ευρώ του Μεγάρου Μουσικής

Skandalodes-kharisma-khreon-sto-bromiko-Megaro-Mousikes____a131d2c50f69d09b10a8bd38b387f8afΜεγάλες είναι ήδη οι αντιδράσεις για την μεθόδευση που ενδέχεται να οδηγήσει σε διαγραφή χρεών της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ του Μεγάρου Μουσικής!..

Η διαγραφή-πρόκληση φαίνεται πως αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρα με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον προέδρου του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να περάσει στην κατοχή του δημοσίου παλαιό κτίριο του Μεγάρου ενώ το νέο κτίριο να παραμένει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στο οποίο το δημόσιο θα μετέχει με 6 επί συνόλου 10 μελών διοικητικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναζητείται ακόμη βιώσιμη λύση.
Όποιος τολμήσει πάντως να χαρίσει στους “χρυσοκάνθαρους” μαναταζαραίους της συμφοράς, που όλα τα προηγούμενα χρόνια-λόγω της ανικανότητας τους- βούλιαξαν στα χρέη το Μέγαρο της Διαπλοκής θα έρθει αντιμέτωπος όχι μόνο με την δικαιολογημένη οργή μιας κοινωνίας που λειτουργεί σε συνθήκες χρεοκοπίας αλλά και με τον νόμο.