12 Φεβ 2014

Σε έναν μήνα έρχονται απολύσεις – Στο σχόχαστρο 48.910 δημόσιοι υπάλληλοι



mitsotakis-foreis-apolyseon-570Ο ΚΟΥΛΗΣ κανει το θαυμα του ΠΑΛΙ......εξω τα τζακια απο την Ν.Δ δεν ελεγες ΑΝΤΩΝΑΚΗ.
 Από κόσκινο θα περάσουν το προσεχές διάστημα χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου, καθώς ο διορισμός τους θα ..
βρεθεί στο επίκεντρο ελέγχων που θα διενεργηθούν προκειμένου να διακριβωθεί αν διορίστηκαν ή μονιμοποιήθηκα με πλαστά δικαιολογητικά.
Η ανεύρεση επίορκων έχει καταντήσει ανέκδοτο με ελάχιστους να απολύονται με τον τρόπο αυτό και έτσι ο πέλεκυς απειλεί υπαλλήλους που κάνουν κανονικά τη δουλειά τους. Πλέον, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι όσοι μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχεδόν από το 2.000 και μετά. Ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο 48.910 υπάλληλοι.
Η περίπτωση της Πυροσβεστικής αφορά διαγωνισμό του 2011 για την πρόσληψη 3.400 θέσεων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και 400 θέσεων για πολιτικό προσωπικό. Επιλαχόντες του διαγωνισμού κατήγγειλαν περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών σπουδών, στρατολογικής κατάστασης, διπλωμάτων οδήγησης κ.α., που αύξαναν την τελική μοριοδότηση και οι αρχικοί έλεγχοι κατέδειξαν περίπου 170 υποψήφιους με διάφορες παρατυπίες. Έκτοτε όπως αναφέρει η Ημερησία, συστήθηκε επιτροπή για διασταύρωση από μηδενική βάση όλων των δικαιολογητικών και υπολογίζεται να τελειώσει το έργο της πριν από το Πάσχα.
Ταυτόχρονα όμως συνεχίζεται η καταγραφή προσωπικού ώστε να καταρτιστούν ανά υπουργείο οι λίστες των απολύσεων, καθώς η αναζήτηση παρατυπιών αποδεικνύεται χρονοβόρα και οι ημερομηνίες τρέχουν. Βάσει μνημονίου οι πρώτες απολύσεις που πρέπει να ανακοινώσει η χώρα θα είναι μέσα στο Μάρτιο και θα είναι το πρώτο κύμα των 11.000 απολύσεων που πρέπει να γίνουν εφέτος.
Πλην μερικών εκατοντάδων υπαλλήλων που εργάζονται σε φορείς και υπηρεσίες στις οποίες αποφασίστηκε να μπει λουκέτο έρχονται πλέον εκατοντάδες απολύσεις τόσο στους Δήμους και ειδικά σε επίπεδο εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, όσο όμως και μεταξύ των συμβασιούχων του δημοσίου καθώς φαίνεται πως πλέον η τρόικα έχει συμφωνήσει να προσμετρώνται οι μη ανανεώσεις συμβάσεων ως απολύσεις από το δημόσιο.
http://www.koolnews.gr