10 Φεβ 2014

Μαντάρα οι 58 συνεργαζόμενοι με το ΠΑΣΟΚ

Αιφνιδιασμός στους “58″ για τον σταυρό στις ευρωεκλογές – “Βράζουν” με τον Βενιζέλο και ανησυχούν οτι δεν θα βρουν  ψήφους στην κάλπη....

Η συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για σταυρό προτίμησης κι όχι λίστα στις προσεχείς ευρωεκλογές δυσαρέστησε τους «58», στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των οποίων  καταγράφηκαν αντιδράσεις, ακούστηκαν αρνητικά σχόλια, ενώ κάποιοι ζήτησαν ακόμα και “διαζύγιο” με την Ιπποκράτους.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, το κλίμα στη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και ουσιαστικά καταγράφηκαν δύο τάσεις: η μία ομάδα πρότεινε την αποχώρηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης από την «Ελιά», ενώ η δεύτερη ομάδα πρότεινε μια πιο διαλλακτική στάση υπό την προϋπόθεση ότι θα μπουν όροι στον τρόπο συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς».
Η άποψη που εκφράζεται στις τάξεις των «58» είναι ότι ο σταυρός προτίμησης οδηγεί αυτόματα σε μειονεκτική θέση τους δικούς της υποψηφίους, καθώς δεν έχουν την εμπειρία και την αναγνωρισιμότητα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ιδίως στην Περιφέρεια.
Αρκετοί μιλούν επίσης για αιφνιδιασμό από πλευράς της Ιπποκράτους, ώστε να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα αποχώρησης από το ενιαίο σχήμα.