12 Φεβ 2014

“Επώνυμοι” θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και των 58 συνεργαζόμενων

Στο στρατόπεδο της εν δυνάμει «Ελιάς», το ευρωψηφοδέλτιο φαίνεται ότι προκαλεί και την πρώτη κόντρα  αν και γενικοτερα έχουν “προετοιμάσει” τους υποψηφίους!..

Αφενός η αλλαγή του τρόπου εκλογής προκάλεσε τριγμούς στα κόμματα που συμμετέχουν και αφετέρου η επιθυμία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να προτάξει την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, η οποία με όπλο τη δημοφιλία της θεωρείται ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εκλογής, δημιουργεί σκηνικό έντονων αντιδράσεων στους «58».
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ξανά υποψήφιες για την ευρωβουλή θα είναι οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη και Αννυ Ποδηματά. Επίσης, εκτιμάται ότι, ανάλογα και με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν, σταυρό για την Ευρωβουλή ενδεχομένως να ζητήσουν και ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Γιώργου Πεταλωτή, Παύλου Γερουλάνου, του στενού συνεργάτη του κ. Βενιζέλου Κυριάκου Πιερρακάκη και της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ.
Οσον αφορά τους «58» συζητείται έντονα το όνομα της Αθηνάς Δρέττα, της Κατερίνας Μπατζελή, του Γιώργου Παγουλάτου και του Παντελή Καψή, εφόσον βέβαια προχωρήσει η συζήτηση για την «Ελιά» χωρίς εμπόδια. Τις υποψηφιότητες Παγουλάτου αλλά και Γιάννη Βούλγαρη στηρίζει και ο επικεφαλής της «Δυναμικής Ελλάδας» Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος με δήλωσή του στο «Εθνος» στηρίζει τον αιφνιδιασμό του σταυρού.
Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος προσανατολίζεται να προτείνει για υποψήφιους ευρωβουλευτές νεότερα πρόσωπα όπως ο Ευθύμης Καρδαράς.