12 Φεβ 2014

Εκπαιδευτικοί: Ζητούν οικονομικό έλεγχο στα σχολεία που ηγείται ο Μπαμπινιώτης

mpampinio1Εδώ και τρία χρόνια, από τότε που ξεκίνησε ο «πόλεμος» των διοικήσεων του Κολλεγίου Αθηνών και των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας εναντίον των ..
εκπαιδευτικών τους, μέσα από τις συνεχείς, μονομερείς και παράνομες μειώσεις των αποδοχών τους, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ζητά επιτακτικά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τον ειδικό οικονομικό έλεγχο που προβλέπει για τα ισότιμα σχολεία. Πολύ απλά, η ΟΙΕΛΕ αιτείται να γίνει έρευνα στα οικονομικά των σχολείων που ηγείται ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης. Αδικα, όμως, όπως η Ομοσπονδία υποστηρίζει…
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, μετά από Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών της Φ.Ε. αποφασίστηκε να ζητηθεί και από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών (ΣΚΦΕ και ΣΔΝΦΕ) υπουργικός έλεγχος στα οικονομικά των Αρσακείων σχολείων. «Ήρθε η ώρα να διαπιστωθεί πού πάνε, επιτέλους, οι παράνομα περικομμένες αποδοχές. Ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιοι και πώς δημιούργησαν στα σχολεία που διοικεί ο κ. Μπαμπινιώτης την περίφημη «μαύρη τρύπα», την οποία καλούνται να καλύψουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους οι συνάδελφοί μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
«Ελπίζουμε αυτή την φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην κωφεύσει, όπως και πράττει εδώ και τρία χρόνια, στο καθ’ όλα νόμιμο αίτημα των δύο Συλλόγων των εκπαιδευτικών των σχολείων της Φ.Ε. και να διενεργήσει άμεσα τον προβλεπόμενο έλεγχο,. όχι μόνο στα Αρσάκεια σχολεία, αλλά σε όλα τα ισότιμα. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και, εάν χρειαστεί, θα επανέλθουμε» καταλήγει η ΟΙΕΛΕ.
 http://www.nez.gr/archives/32567