2 Οκτ 2014

Μπλοκάρει η έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την ψήφο εμπιστοσύνης

Διαδικαστικά εμπόδια ως προς την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης προκύπτουν από το Σύνταγμα αλλά και από την κοινοβουλευτική διαδικασία έναρξης της
Ολομέλειας. Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης. Η συζήτηση δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της. H ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Kυβέρνηση.
Σύμφωνα πάντως με τον προγραμματισμό της Βουλής και τα σημερινά δεδομένα η συζήτηση θεωρείται απίθανο να αρχίσει είτε την Δευτέρα είτε την Τρίτη. Κι αυτό γιατί για το πρωί της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρη των εργασιών της Ολομελείας, ενώ για την Τρίτη το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η εκλογή των κοσμητόρων. Η πρώτη πρόχειρη εκτίμηση για το χρονοδιάγραμμα λέει ότι η πρόταση θα κατατεθεί την Δευτέρα και η συζήτηση θα αρχίσει την Τετάρτη. Όσον αφορά στην κρίσιμη ψηφοφορία προσδιορίζεται χρονικά για τα μεσάνυχτα της επόμενης Παρασκευής ή του επόμενου Σαββάτου.
http://www.parapolitika.gr/