27 Νοε 2014

Ένα ρολόι 8.000 ευρώ; Ναι, αλλά θα έχει τρίχες του Ναπολέοντα!

Θα χρειάζεσαι μικροσκόπιο για να τις δεις, αλλά τι σημασία έχει, αρκεί που ο κάτοχος του θα μπορεί να λέει ότι φοράει στο χέρι του τις… τρίχες του Ναπολέοντα!
Θα χαρακτηρίζαμε εντελώς αποτυχημένη σε..
επίπεδο... γούστου την έμπνευση της ελβετικής ωρολογοποιίας DeWitt να κυκλοφορήσει ρολόγια διακοσμημένα με μικροσκοπικά κομμάτια από την κόμη του Γάλλου αυτοκράτορα, επειδή όμως ματαιόδοξοι σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν πολλοί το πιθανότερο είναι ότι θα αποδειχτεί μια πολύ καλή επιχειρηματική κίνηση.
Η DeWitt απέκτησε στις αρχές του μήνα δύο τούφες της κόμης του Βοναπάρτη σε δημοπρασία της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό έναντι τιμήματος €16.750 και €12.880 ευρώ αντίστοιχα!
Οι τρίχες αυτές θα κοπούν σε μικροσκοπικά κομμάτια, διαμέτρου μόλις μισού χιλιοστού, που θα είναι ορατά μόνο με τη βοήθεια μικροσκοπίου. Κάθε κομμάτι θα τοποθετηθεί κάτω από το τζάμι του ρολογιού, πάνω στην προσωπογραφία του Ναπολέοντα που αποτελεί το έμβλημα της εταιρείας. Η πρώτη σχετική επεξεργασία πραγματοποιήθηκε με χειρουργική ακρίβεια στα γραφεία της εταιρίας το πρωί της Τρίτης, παρουσία ενός πιστοποιημένου δικαστικού επιμελητή.
Η Βιβιάν ντε Βιτ με τα μαλλιά του Ναπολέοντα ανά χείρας
Η Βιβιάν ντε Βιτ με τα μαλλιά του Ναπολέοντα ανά χείρας
«Ο Ναπολέων αποτελούσε αντικείμενο λατρείας ήδη κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όταν έκοβε τα μαλλιά του, οι θαυμαστές του τα μάζευαν για να τα διατηρήσουν. Το DNA του θα υπάρχει στα ρολόγια μας», δήλωσε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Βιβιάν ντε Βιτ, ο σύζυγος της οποίας είναι απευθείας απόγονος του Ζερόμ Ναπολεόν (1784-1860), νεώτερου αδελφού του Ναπολέοντα.
H DeWitt, η οποία έχει 60 εργαζομένους και παράγει περίπου 1.500 ρολόγια ετησίως, αναμένεται να κατασκευάσει μία περιορισμένη σειρά 400 - 500 ρολογιών by... Ναπολέων και η τιμή τους θα ανέρχεται σε τουλάχιστον €8.000. Τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, μοιάζει βέβαια ότι ο αριθμός ματαιόδοξων αυτού του κόσμου αρκεί και περισσεύει για να γίνουν ανάρπαστα τα κομμάτια προτού καν κυκλοφορήσουν…http://www.koolnews.gr