4 Φεβ 2015

Τέλος το... παραμυθάκι πως η Αμάλ Κλούνεϊ θα "φέρει πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα"!


Φωτιές άναψε η δήλωση του νέου υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, στους «Times» του Λονδίνου την περασμένη Κυριακή
ότι η νέα κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση «στρατηγικής» για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

«Αυλαία για τη νέα κυρία Κλούνεϊ; Η δικηγορική εταιρεία της Αμάλ μπορεί να απομακρυνθεί από σύμβουλος αναφορικά με τα Ελγίνεια από τη στιγμή που η αριστερή νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αναθεωρεί τις συμφωνίες», αναφέρει σε άρθρο της η Daily Mail.

Το δημοσίευμα βασίζεται στις προαναφερθείσες δηλώσεις του νέου υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά στους «Times» του Λονδίνου. Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα ο κ. Μπαλτάς φαίνεται να είναι πρόθυμος ακόμη και να «την αλλάξει τελείως» αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργάζεται η σύζυγος του Χολιγουντιανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ είχε βλέψεις συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης για το πώς εκείνη μπορεί να χειριστεί το κρίσιμο αυτό θέμα του Πολιτισμού.
«Η εκστρατεία μας θα συνεχιστεί, αλλά η στρατηγική και το πώς θα κινηθούμε μπορεί να αλλάξει, αν αυτό χρειαστεί», δήλωσε ο κ. Μπαλτάς στους Times του Λονδίνου. «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ψάχνουμε τις λεπτομέρειες και αν δούμε ότι χρειάζεται να τις αλλάξουμε, θα το κάνουμε» πρόσθεσε.

Daily Mail: η αριστερή κυβέρνηση ψάχνει πηγές από τις οποίες θα κάνει οικονομία

Η Daily Mail επισημαίνει ότι οι δηλώσεις Μπαλτά έρχονται ελάχιστες ημέρες μετά την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα και πως η αριστερή κυβέρνηση ψάχνει πηγές από τις οποίες θα κάνει οικονομία σε σχέση με την προηγούμενη. Σημειωτέον, η αμοιβή της Αμάλ Αλαμουντίν και των συνεργατών της είναι υψηλή. Σε αντιστάθμισμα, το ότι το ζεύγος Κλούνεϊ - Αμάλ τάσσεται υπέρ του επαναπατρισμού των Μαρμάρων, προσδίδει διεθνές κύρος στις ελληνικές θέσεις.

Ο επαναπατρισμός των Μαρμάρων έρχεται στην επικαιρότητα τον Μάρτιο οπότε και εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει η Unesco στη βρετανική κυβέρνηση να απαντήσει στην πρότασή της για διαιτησία του οργανισμού μεταξύ της Ελλάδας και της Βρετανίας ως προς το θέμα των Γλυπτών.

πηγή: Thetoc.gr