30 Αυγ 2015

Παύλος Χαϊκάλης: Τα τρία κακά της μοίρας του

xaikΤα τελευταία δυο χρόνια το όνομα του Παύλου Χαϊκάλη βρέθηκε τρεις φορές αναμεμειγμένο σε υποθέσεις που πήραν τεράστιες διαστάσεις. Η Offshore με έδρα
στην Κύπρο ήταν το κερασάκι στην τούρτα υποθέσεων με έντονη οσμή σκανδάλου. Το Koolnews σας τις θυμίζει.

Φλεβάρης 2014
Μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι ο Παύλος Χαϊκάλης ξέχασε να δηλώσει συνολικό ποσό ύψους 55.000 ευρώ. Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε λέγοντας πως όντως έχει διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής, διευκρινίζοντας ωστόσο πως πρόκειται για ποσό 45.000 ευρώ.
Τόνισε επίσης ότι το λάθος δεν έγινε σκόπιμα. Επειδή επρόκειτο για διαφήμιση που έκανε στην επαρχία, δεν έκοψε παραστατικά και εν συνεχεία το ξέχασε, με αποτέλεσμα να φανεί στον έλεγχο του ΣΔΟΕ ότι διέπραξε φοροδιαφυγή.
Δεκέμβρης 2014
Ο Παύλος Χαϊκάλης καταγγέλλει τον Γιώργο Αποστολόπουλο ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει προκειμένου να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, ο Γιώργος Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα, υποστήριξε ότι οι πρώτες νύξεις είχαν γίνει από τον Παύλο Χαϊκάλη και ότι ο ίδιος πήρε πρωτοβουλία προκειμένου να αποδείξει ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν ευάλωτος και ανέντιμος και ότι ήθελε να τον καταγγείλει με στοιχεία.
Αύγουστος 2015
Ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραδέχθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρεία με έδρα στην Κύπρο, υποστήριξε όμως ότι την ίδρυσε για να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός κατά την περίοδο που συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στη Μεγαλόνησο.
http://www.koolnews.gr/