30 Αυγ 2015

Ποιος είναι ο Τούρκος ναυαγός της Ψαρούς


tourkos
Το ναυάγιο της θαλαμηγού «Aloha» στη Μύκονο, ιδιοκτησίας του Τούρκου βιομήχανου Ishak Cerit, εξακολουθεί να μονοπωλεί τις συζητήσεις και την επικαιρότητα του
κοσμικού νησιού. Έλληνες και ξένοι επισκέπτες το ανήγαγαν σε τουριστική ατραξιόν, με τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να γεμίζουν από selfies με πλάνα από το μισοβυθισμένο γιοτ.
Το Ferreti των 33 μέτρων, με έτος κατασκευής το 2009 και αξία 6 εκατ. ευρώ, το επονομαζόμενο «Aloha», βυθίστηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου κοντά στην Ψαρού και τον Πλατύ Γιαλό. Ήταν φορτωμένο με 13 τόνους πετρέλαιο και στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του. Ο Ishak Cerit είπε στους αξιωματικούς του Λιμενικού, ότι φέτος είχε αλλάξει πλήρωμα(Ρουμανικής καταγωγής) και αυτά ευθύνονται για το ναυάγιο. «Ξέσυρε με αποτέλεσμα να προσαράξει. Ήταν λάθος του πληρώματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος βιομήχανος θεωρείται από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας στην χώρα του. Η εταιρεία του με την επωνυμία Aloha παράγει εξαιρετικής ποιότητας υφάσματα, το 20% των οποίων διοχετεύεται σε αγορές της Ευρώπης.
Οι Μυκονιάτες λένε για εκείνον ότι είναι «ένας αληθινός γλεντζές που ζει για το σήμερα». Ο Ishak Cerit περιγράφεται ως ιδιαίτερα κοινωνικός, προσιτός και χουβαρντάς, αφού ξοδεύει αρκετά χρήματα σε καθημερινή βάση στο φημισμένο «Nammos». Είναι μανιακός με το καραόκε και κάθε μέρα διοργανώνει πάρτυ.
Πάντως στην Τουρκία δεν έγινε γνωστός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αλλά λόγω της επεισοδιακής σχέσης του με την ηθοποιό και πρώην μοντέλο Esin Moralioglu, η οποία συμμετείχε στον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή». Γνωρίστηκαν το 2006, μετά από ένα μήνα παντρεύτηκαν και χώρισαν ύστερα από 3,5 χρόνια. Σύμφωνα με τον τύπο της Τουρκίας είναι πάλι μαζί και θα ξαναπαντρευτούν στο Μαϊάμι.
Πηγή:protothema