2 Οκτ 2015

Η Ελλάς του 2015 πάνω σε φτηνά κόκκινα χαλιά και ψαροπαλλέτες.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζει παραστατικά την σημερινή ελληνική τραγική πραγματικότητα μιας χώρας μανταμοσουσουδισμού.

Κόκκινα χαλιά της  ελληνικής ιλαρής επισημότητας, επάνω σε στρωμένες στην ακροθαλασσιά παλέτες για να δημιουργήσουν τη ψευδαίσθηση της στιβαρότητας και της υποδομής, σε μια χρεωκοπημένη καταρρέουσα χώρα.
Και παραδίπλα στον υγρό τάφο των εγκαταλελειμμένων ηρωικών Σαλαμινομάχων, τα  ρυπογόνα σαπάκια της θάλασσας, τα χαλύβδινα κουφάρια από τα ναυπηγεία που κλείσανε και τα  αδηφάγα βλέμματα των Ασιατών υποψήφιων επενδυτών- επιχειρηματιών.
Φέτος τουλάχιστον ο υπουργός στεφάνων, παρελάσεων και μνημοσύνων  Καμμένος έριξε ένα στεφάνι στη θάλασσα,  περπατώντας πάνω σε φτηνές κόκκινες μοκέτες και υπολείμματα από παλέτες και ψαροκασέλες, που έστρωσαν στη μολυσμένη παραλία.
Του χρόνου μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δε θα μπορεί ούτε να προσεγγίσει εκεί, δίπλα στα στοιβαγμένα container της ιδιωτικοποίησης και της ανάπτυξης του ξεπουλήματος στους απογόνους του Ξέρξη και στις αξίες που αυτός πρέσβευε.
Και από το '' Ίτε παίδες Ελλήνων , ελευθερούτε πατρίδα…'' θα ακούμε ''Ξεπουλείτε παίδες Ελλήνων όσο μπορείτε την πατρίδα''.