4 Οκτ 2015

ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ; Aκουμπάνε τον Εγκέφαλο;

Κάθε φορά που συλλαμβάνονται κάποιοι εγχώριοι τρομοκράτες της φακής, αρχίζει ένα ολόκληρο σήριαλ για τις απαγωγές γόνων εφοπλιστών και
μεγαλοεπιχειρηματιών που σχεδίαζαν οι εν λόγω κατσαπλιάδες. Μιλάμε για κατσιαπλιάδες η πάσης φύσεως βαποράκια των μυστικών υπηρεσιών που σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να πείσουν ότι είναι ικανοί να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους εγχειρήματα.
Οπως κατά την γνώμη μας δεν ήταν ικανοί οι Βλαστός και Σκαφτούρος να φτάσουν ως την σύλληψη της ιδέας απαγωγής τουεφοπλιστή Παναγόπουλου.
Η αίσθηση ότι κάποιο άλλο βαρύ όνομα κρύβεται πίσω από την απαγωγή Παναγόπουλου ήταν διάχυτη στην κοινή γνώμη εκείνο το διάστημα.
Οι Βλαστός και Σκαφτούρος δεν έχουν το εκτόπισμα, τις προσβάσεις και την γνώση που θα τους επέτρεπε να στοχοποιήσουν έναν εφοπλιστή χαμηλού προφίλ όπως ο Παναγόπουλος. Και το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι παρά το γεγονός ότι σημαδεύθηκαν τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σαν λύτρα-παρόλα αυτά οι διωκτικές αρχές δεν ακούμπησαν τον πραγματικό εγκέφαλο.
Αφορμή γι΄ αυτές τις σκέψεις είναι η σύλληψη των σούπερ-ντούπερ τρομοκρατών της ομάδας Πετράκου που παραπαίμπουν σε ταγαροφρίκουλες των Εξαρχείων.
Υποτίθεται ότι αυτοί οι τύποι σχεδίαζαν απαγωγές μεγάλων ονομάτων και πως τα λαγωνικά εντόπισαν και τις αντίστοιχες σημειώσεις.
Οι διαβόητοι τρομοκράτες επιπέδου Πετράκου θα μπορούσαν από μόνοι τους να φέρουν σε πέρας με επιτυχίας απαγωγή ονόματος με μεγάλο οικονομικό εκτόπισμα χωρίς "βοήθεια" άνωθεν. Σοβαροί να είσαστε...Οι Αρχές πρέπει έστω ετεροχρονισμένα να ξαναδούν την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου και να αναζητήσουν τον τυχόν Εγκέφαλο πάνω από του δίδυμο Βλαστού-Σκαφτούρου.
Στην συνέχεια παραθέτουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου>
Καυτές αποκαλύψεις και ομολογίες για τον τρόπο με τον οποίο οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να ξεπλύνουν τα λύτρα από την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου περιέχονται στη δικογραφία-βουνό που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Εspresso».
Εκατοντάδες ώρες συνομιλιών με συνθηματική ορολογία μεταξύ των κατηγορουμένων, επιχειρήσεις-«ριχτάδικα» που θα χρησιμοποιούνταν ως «πλυντήριο» για τα λύτρα, αλλά και συνωμοτικές οδηγίες για τον τρόπο δράσης ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί από την αστυνομία συνθέτουν το παζλ των όσων διαδραματίστηκαν μετά την απελευθέρωση του 74χρονου εφοπλιστή το βράδυ της 20ής Ιανουαρίου 2009.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, «εγκέφαλοι» της απαγωγής ήταν ο Παναγιώτης Βλαστός και ο Γιάννης Σκαφτούρος και εκτελεστικά όργανα οι Γιώργος Τρομπούκης, Χαράλαμπος Μουστάκας, Γιώργος Κατσαγάνης, Αριστομένης Κλεφτογιάννης, Εμμανουήλ Σκαρλάτος, Εμμανουήλ Θεοδωράκης και Απόστολος Πετράκης.

Επιχείρηση-«πλυντήριο» για να γίνει η «μπουγάδα» των λύτρων φέρεται κατά τη δικογραφία να ήταν η χωματουργική εταιρεία του Τρομπούκη, στον Ασπρόπυργο. Εκεί όπου, σύμφωνα με τις καταθέσεις, κατέληξαν μαύρες σακουλές σκουπιδιών γεμάτες με κολλαριστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ. «Οπως μου είχε πει ο Βλαστός, ήταν από την απαγωγή του Παναγόπουλου, κάτι που είχα καταλάβει και μόνος μου και μου ζήτησε να του τα ξεπλύνω, λόγω του μεγάλου τζίρου που κάνει η εταιρεία μου», επισημαίνει ο Γιώργος Τρομπούκης στην προανακριτική απολογία του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 42χρονου εργολάβου, η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται στο φόβο που του προκλήθηκε όταν ο Παναγιώτης Βλαστός του ζήτησε να βοηθήσει στο ξέπλυμα των λύτρων. «Εκβιαζόμουν», λέει και ισχυρίζεται ότι μία ημέρα πριν την απελευθέρωση του εφοπλιστή ο Βλαστός (τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω του δολοφονημένου κουμπάρου του Γιώργου Αναγνωστόπουλου) του τηλεφώνησε και του είπε: «Θα σου έρθουνε κάποια πράγματα, βάλ’ τα στη δουλειά σου και θα σου πω». Λίγη ώρα αργότερα, κατά την αφήγηση του Τρομπούκη, στην εταιρεία του στον Ασπρόπυργο καταφθάνει ένα ψηλό παιδί (ο ίδιος αναγνώρισε τον Αριστομένη Κλεφτογιάννη). Από το πορτμπαγκάζ του σκουρόχρωμου Νissan του βγάζει τρεις γεμάτες σακούλες σκουπιδιών. Τις παραλαμβάνει ο Γιάννης Θώδης, υπάλληλος του Τρομπούκη. Ο Βλαστός ξαναπαίρνει τηλέφωνο τον εργολάβο. «Μου είπε ότι οι σακούλες είχαν χρήματα από την απαγωγή του Παναγόπουλου και μου ζήτησε να κανονίσω για να “ξεπλυθούν” τα χρήματα... Εγώ τα έχασα μόλις άκουσα ότι τα χρήματα ήταν από αυτή τη δουλειά, αν και για να σας πω την αλήθεια το είχα καταλάβει ακούγοντας για την απαγωγή στην τηλεόραση, αλλά φοβόμουνα πολύ τον Βλαστό, γιατί αν αρνιόμουν, θα μπορούσε να μου κάνει κακό» λέει προανακριτικά ο Τρομπούκης, προσθέτοντας πως τα χρήματα τα τακτοποίησε στην εταιρεία ο Θώδης και ότι την επόμενη ημέρα τα επέστρεψε και πάλι πίσω, λέγοντας ότι αυτά τα πράγματα (το ξέπλυμα) δεν γίνονται τόσο γρήγορα.
«Μέχρι και σήμερα, του έλεγα ότι προσπαθώ να βρω άκρη για να ξεπλύνω τα χρήματα εμπλέκοντας και αναφέροντάς του άτομα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση» καταλήγει.


Τα ίδια περιγράφει στην κατάθεσή του και ο Γιάννης Θώδης, ενώ τον Βλαστό ως «εγκέφαλο» της απαγωγής Παναγόπουλου υποδεικνύει και μια γυναίκα. Αυτή η κοπέλα, που είναι φίλη κατηγορουμένου, λέει για τον έγκλειστο σκληρό ποινικό ότι ήταν ο άνθρωπος που πίεζε τον Τρομπούκη για το ξέπλυμα, τον εκβίαζε και τον φόβιζε να επιταχύνει τις διαδικασίες του «πλυντηρίου» στο «ριχτάδικο» που είχε φτιάξει.


Το χρυσό «deal» και ο ρόλος της συζύγου του εφοπλιστή!

Σημαντικό ρόλο ώστε να γίνει το «χρυσό» deal με τους απαγωγείς και ο Περικλής Παναγόπουλος να αφεθεί ελεύθερος λίγο μετά τη 1.00 το βράδυ της 20ής Ιανουαρίου 2009 διαδραμάτισε η Κατερίνα, σύζυγος του εφοπλιστή. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κυρία Ναυπλιώτου (όπως αναφέρεται στη δικογραφία) είχε συνεχείς επικοινωνίες με τους απαγωγείς τόσο για το ύψος του ποσού που θα έπρεπε να καταβληθεί ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο 74χρονος άνδρας όσο και για τον τρόπο που θα γινόταν η παράδοση των λύτρων.
Στις 13 Ιανουαρίου και στις 17 Ιανουαρίου 2009 η Κατερίνα Παναγοπούλου ταξίδευσε μέχρι το Ξυλόκαστρο, συγκεκριμένα στο 125ο χιλιόμετρο της Εθνικής Αθηνών - Πατρών, όπου οι απαγωγείς είχαν αφήσει μία βιντεοκασέτα και μία κασέτα ήχου που περιείχαν υλικό σχετικά με την απαγωγή.

Στο μεταξύ, όπως περιέγραψε η ίδια στους αστυνομικούς, η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση των 30 εκατομμυρίων ευρώ και την απελευθέρωση του συζύγου της ξεκίνησε το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου. Τότε μαζί με ένα ακόμα άτομο επιβιβάστηκε σε ένα Toyota Corolla και καθ’ υπόδειξη των απαγωγέων έφθασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Εκείνη την ημέρα η παράδοση των λύτρων δεν έγινε ποτέ. Πραγματοποιήθηκε είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα και λίγο μετά ο Περικλής Παναγόπουλος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο Χαϊδάρι. Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί και «φανερώνει» τον... επαγγελματισμό των απαγωγέων είναι το γεγονός πως οι δράστες καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Κατερίνα Παναγοπούλου χρησιμοποίησαν δέκα τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

Η αργκό της μαφίας στις συνομιλίες μέσα απ' τη φυλακή

Εκλειναν τις παράνομες μπίζνες τους μέσω κινητών ανενόχλητοι. Αν και έγκλειστοι των φυλακών, συνομιλούσαν συνθηματικά, αλλά με άνεση σαν να βρίσκονταν στη Χονολουλού για διακοπές και ρύθμιζαν υπερατλαντικά τις επιχειρήσεις τους... που αφορούσαν τα «σκάφη», δηλαδή τα λύτρα, όπως αυτά που εξασφάλισαν από την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου.

Η πολύμηνη ηλεκτρονική παρακολούθηση των αρχών που παγίδευσε τα κινητά των δραστών υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη... Στη μια άκρη της κινητής τηλεφωνικής γραμμής ο «εγκέφαλος», ο 38χρονος Παναγιώτης Βλαστός, βασικός συνομιλητής, άλλοτε να καλεί και άλλοτε να καλείται από τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Αλλωστε τα πάντα γίνονταν για τα «σκάφη» (λύτρα), γι’ αυτό και όπως προκύπτει από τις συνομιλίες τους, βασική αγωνία τους ήταν το πώς θα ξεπλύνουν τα αποκτηθέντα από τις παράνομες δραστηριότητές τους εκατομμύρια ευρώ, με τους αρχι-τοκογλύφους να ζητούν μερίδιο πολλαπλάσιο από το αρχικά συμφωνηθέν ποσό της «μίζας». Παραγγελίες για τις πληρωμένες δολοφονίες και τις εκρήξεις δίνονταν με τις κωδικές λέξεις «ταξίδι» και «τούρτα», ενώ γινόταν χρήση των λέξεων τα «εργαλειάκια», που σήμαινε τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Ο Βλαστός υποσχόταν «αύξηση του τόκου στον Τρομπούκη», ο οποίος το εκλάβανε ως «δωράκι», ενώ όπως προκύπτει, σε κάποιες από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχαν οι δύο άνδρες άκαρπες παρέμεναν οι προσπάθειες του Παναγιώτη Βλαστού να δωροδοκήσει κάποιον από τις φυλακές ώστε να του εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδειά του. Πάντως, στις επιθυμίες-προσταγές του Βλαστού η απάντηση ήταν «πάσο», με τη συνθηματική απάντηση «εγώ κούκος Πανάγο»...

Επίσης, συναντώνται λέξεις όπως «καλάμια» (Καλάσνικοφ), «γλυκό θέαμα» (προσέγγιση), «λάστιχο» (μηχανή), «πυράκια» (πυροκροτητές). Μια ιδιότυπη δηλαδή αργκό της μαφίας που θα απασχολήσει...

Οπως αναφέρουν οι αστυνομικοί στην έκθεση απομαγνητοφώνησης ψηφιακών δίσκων, με αρκετές δυσχέρειες πιστοποιούν την ταυτότητα του κάθε κατηγορούμενου με τη συνοδεία ενός χαρακτηριστικού προσωνυμίου. Χαρακτηριστικά:
- «Τόλης ή Αποστόλης ή Τόνι ή Τόνια ή Το...» είναι ο Απόστολος Πετράκης.
- «Μεταγραφή» είναι ο Χαράλαμπος Μουστάκας.
- «Γιγαντάκιας» είναι ο Γιώργος Τρομπούκης.
- «Νίκος ή Νικόλας» είναι ο Γιώργος Κατσαγάνης.
- «Πέτρος ή Ταβέρνας ή Δικαννάκιας» είναι ο Αριστομένης Κλεφτογιάννης.
- «Πάνος ή Πανάγος» είναι ο Παναγιώτης Βλαστός.
- «Σοϊλέ» είναι ο Παναγιώτης Σοϊλεδης.
- «Τζιτζίκα μου» είναι η γυναίκα του Βλαστού, Ιωάννα Χήρα.
- «Γιαννάκης» είναι ο Ιωάννης Θώδης.
- «Πωλ ή Μανωλάκη» είναι η Πολυτίμη Γεωργά.
- «Βρομού ή Βρομοσκυλάκια ή απατεώ» είναι ο Εμμανουήλ Σκαρλάτος.
- «Σου ή Σούμο» είναι ο Βασίλης Στεφανάκος.
- «Μαγκίτη ή μαγκιτάκο ή βασανάκι ή κοντός» είναι ο Χριστόφορος Λασιθιωτάκης.
- «Μανώλο ή Μανωλιό» είναι ο Μανώλης Λασιθιωτάκης.

Τα δύο τελευταία ονόματα είχαν καταδικαστεί για την υπόθεση της απαγωγής του μακαρίτη του Γιάννη Ζώνα, που είχε γίνει το 2001, και πιθανόν να έχουν ενδιαφέρον στην πορεία της υπόθεσης.
Ενδεικτικά είναι κάποια αποσπάσματα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες
 Στις 25/3/2009 από συνομιλία μεταξύ Τρομπούκη - Βλαστού:
- Τρομπούκης: Πάω Βρυξέλες, έχω έναν φίλο εκεί που μου βρίσκει αυτοκίνητα και μου τα στέλνει.
 - Βλαστός: Να σου πω κάτι, για κοίτα και το θέμα μας εκεί. Κατάλαβες τι λέω έτσι;
- Τρομπούκης: Ναι, γι’ αυτό πάω πιο πολύ. Αυτόν τον εμπιστεύομαι κι επειδή του είπα πως δεν είμαι καλά και αυτές τις ημέρες οικονομικά. Και μου λες ό,τι θες. Ελα πάνω να σου δώσω, γιατί στις τράπεζες δεν μπορούμε να τα βάλουμε από εκεί. Θα πάρω το αεροπλανάκι και θα ανέβω και θα είμαι πάλι το βράδυ κάτω...
 Στις 26/3/2009 από συνομιλία Σκαφτούρου - Βλαστού:
 - Βλαστός: Ακου τι γίνεται. Μόλις πουλήσουνε από το «ριχτάδικο» τα δύο «σκαφακια», μετά δεν θα ’χουμε πρόβλημα γιατί θα περιμένουμε πολύ μετά, κατάλαβες; (σ.σ.: όπου «σκαφάκια», τα λύτρα)
- Σκαφτούρος: Να σου πω κάτι, ρε φίλε; Εμένα με ενδιαφέρει, τελείωσε το «ριχτάδικο», πήραν οι μπροστινοί τα λεφτά τους, από εκεί και πέρα τα «σκάφη» εμείς θα τα πουλήσουμε με την ησυχία μας να πάρουμε κάνα φράγκο... Δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος.
- Βλαστός: Ετσι είναι, γιατί από τα «σκάφη» φίλε, επειδή είναι μπουρδέλο, κατάλαβες τι κάνουνε καμία φορά; Τέλος καλοκαιριού θα τα σπρώξουμε, γιατί το καλοκαίρι τώρα θα ανέβουνε;
Στις 26/3/2009 από συνομιλία Βλαστού - Κατσαγάνη, στην οποία παρεμβαίνει και το «Δίκαννο», που κατά την Ασφάλεια είναι ο Κλεφτογιάννης και μιλά για έναν «κοντό μ...»:
- Κλεφτόγιαννης: Ρε φίλε, βάζω εγώ... (σ.σ.: ακατάληπτο) κανονικά, βάζω εγώ το νερό, ξέρεις; Και του λέω με το που θα... τη σακούλα του λέω, θα πας λίγο μακριά, θα ανάψεις το τέτοιο και θα το πετάξεις μακριά και πριν το πω, πριν φύγω εγώ από εκεί, πριν τελειώσει η δουλειά μου από τις αναθυμιάσεις το ανάβει, του λέω είσαι τελείως άσχετος ρε μ..., ούτε μια φωτιά δεν ξέρεις να βάλεις, ρε μ... Και με το που αρπάζει η φωτιά πρώτος έφυγε. Πώς, πότε πρόλαβε και τα έκανε, μιλάμε για λαγός. Ηταν ήδη μέσα στο αυτοκίνητο. Παράτησε τα πράγματα, σακούλες, εγώ κοίταξα να πάρω τις σακούλες, τα πράγματα, αυτός έτρεχε να πάει στο αυτοκίνητο πρώτος. Μιλάμε για πολύ χέστης... Δεν κάνει, δεν κάνει, μακριά, για τίποτε...

 Ως ενδεικτική συνομιλία που δείχνει την προσπάθεια για ξέπλυμα των χρημάτων της απαγωγής (πάντα κατά τη δικογραφία της αστυνομίας) καταγράφεται και μια μεταξύ Βλαστού και Απόστολου Πετράκη στις 27/4/2009, όπου ο Βλαστός φέρεται να του εκθέτει και τρόπους για το πώς θα δικαιολογηθούν τα χρήματα που θα πάρει, ενώ τον απασχολεί και πώς θα δικαιολογήσει τα χρήματα στους δικούς του ανθρώπους ο Μουστάκας, τον οποίο αποκαλεί «Μεταγραφή ή μικρό»:
- Βλαστός: Κανόνισα Σεπτέμβριο εγώ, ακούς; Ο άνθρωπος που μας φτιάχνει τα «σκάφη», ακούς; Να ξέρεις, μας παίρνει το 20%... Θα κανονίσω εγώ το Σεπτέμβριο να πάρετε από ένα εσείς. Δηλαδή να πάρεις πεντακο... και θα χρειαστούμε μετά κάνα εξάμηνο ακόμα και εφτάμηνο για να μη μας πάρουνε, μην πληρώσουμε πολλά λεφτά.
- Απόστολος: Ναι, ρε φίλε, εσύ τα κανονίζεις αυτά.
 Συνομιλία Σκαφτούρου - Βλαστού στις 26/3/09
- Βλαστός: Η πιο μαγκιόρα απ’ όλες, να ξέρεις εσύ, η πιο σωστή γκόμενα που υπήρχε, να ξέρεις ήταν η Σοφία.
- Σκαφτούρος: Ελα, ρε φίλε, μπράβο...
- Βλαστός: Ναι, ρε φίλε, αυτή ήταν η μαγκιά, δηλαδή ήταν άνθρωπος που σου έλεγε, της έλεγες της γκόμενας παράδειγμα κάνε αυτό και έκανε αυτό κατά λέξη, είναι τόσο πολύ μαγκιά, δεν έχω ξαναδεί πιο μαγκιά, να ξέρεις έτσι.
- Σκαφτούρος: Ναι, ρε φίλε, όλοι οι πελάτες αυτήν ζητάνε, δεν είναι τυχαίο.
- Βλαστός: Ναι, ναι.
- Σκαφτούρος: Κατάλαβες την Τόνια γιατί δεν την ήθελε κανένας, ενώ τη Σοφία....
- Βλαστός: Την Τόνια δεν την ήθελε κανένας...
- Σκαφτούρος: Τη Σοφία τη θέλουνε όλοι, ακούς, 10 πελάτες έχω, μπορεί να θέλουν όλοι τη Σοφία. 


ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ
 


 
ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΟΙ «ΤΑΡΙΦΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ
Σε συμβόλαια θανάτου, για την υλοποίηση των οποίων απαιτούσαν μέχρι και 40.000 ευρώ, αλλά και σε τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών έναντι 7.000 ευρώ σχεδίαζε -σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία- να προχωρήσει η συμμορία. Εκτελώντας «παραγγελίες», τα εκτελεστικά όργανα των επαγγελματιών κακοποιών ήταν έτοιμα να κάνουν τα όπλα τους να κροταλίσουν έχοντας ως στόχους: έναν ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., έναν κατάδικο των φυλακών Μαλανδρίνου, έναν επιχειρηματία κ.ά.
Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, περίοπτη θέση στη λίστα-θανάτου είχε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Την οργάνωση της δολοφονίας φέρονται να έκαναν οι Βλαστός και Σκαφτούρος (με αφορμή τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Γιώργου Γούσιου), με τη σύμφωνη γνώμη του Βασίλη Στεφανάκου, ο οποίος από την πλευρά του εμφανίζεται να είχε βάλει να τον παρακολουθούν (σ.σ.: ο ίδιος σε χθεσινοβραδινή παρέμβασή του σε τηλεοπτικό δελτίο το αρνήθηκε κατηγορηματικά). Για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου ο Βλαστός φέρεται να μιλούσε με τη σύζυγό του, ενώ το ρόλο του εκτελεστή θα έπαιρνε ο Γιώργος Κασταγάνης.

Συμβόλαιο δολοφονίας φέρεται να είχε υπογραφεί και εναντίον του κρατούμενου του φυλακών Μαλανδρίνου Κώστα Ναστούλη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., οι Βλαστός, Σκαφτούρος και Στεφανάκος είχαν αναθέσει στους Κατσαγάνη, Πετράκη, Κλεφτογιάννη και Μουστάκα να «φάνε» τον Ναστούλη όταν εκείνος θα έπαιρνε άδεια από τις φυλακές.
Θέση στη λίστα με τις επικείμενες εκτελέσεις φέρεται να είχε και ο Μοχάμεντ Καλίφε, ο οποίος έχει φυγαδευτεί σε χώρα του εξωτερικού. Στη δικογραφία αναφέρεται πως ο αλλοδαπός επιχειρηματίας χρωστούσε χρήματα στον Γιώργο Τρομπούκη, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να αναθέσει το συμβόλαιο θανάτου στον Παναγιώτη Βλαστό, έναντι 40.000 ευρώ. Ο τελευταίος -κατά τη δικογραφία- ανέθεσε τη δολοφονία στους Κλεφτογιάννη και Κατσαγάνη. Ο Τρομπούκης πάντως στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του με τη συγκεκριμένη υπόθεση λέγοντας ότι ο ίδιος έδωσε λεφτά στον Μοχάμεντ για να φύγει στο εξωτερικό.

Επιπλέον «συμβόλαια» δολοφονιών φέρονται να είχαν υπογραφεί και εναντίον των Εμμανουήλ Καραγιάννη, Γιώργου Λίτσα, Βασίλη Γρίβα, Μαρίνου Κλήμου και Θεοφάνη Παπαδά.

Στο «μάτι» της συμμορίας και συγκεκριμένα του Παναγιώτη Βλαστού εμφανίζεται, όμως, να είχε μπει και ο διευθυντής των φυλακών Τρικάλων, Βασίλης Ντάφος. Ο Βλαστός -κατά το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.- εμφανίζεται να ήθελε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του και να είχε αναθέσει τη δουλειά στον Κατσαγάνη.

Παράλληλα η συμμορία είχε αποπειραθεί να τοποθετήσει το βράδυ της 7ης Απριλίου 2009 αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην Αρτα. Δεν το κατάφεραν. Λίγες ημέρες αργότερα δύο άλλα μέλη της οργάνωσης αποπειράθηκαν να το πράξουν εκ νέου, αλλά συνελήφθηκαν από άνδρες της ΟΠΚΕ. Στα σχέδια των συλληφθέντων ήταν να ανατινάξουν και σούπερ μάρκετ στις Αχαρνές. Στη δικογραφία αναφέρεται πως ο Τρομπούκης είχε αναθέσει την υπόθεση, έναντι 7.000 ευρώ, στον Βλαστό.

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Γιώργου Γούσιου, το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου του 2008 στην Πεντέλη, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι από την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών προέκυψε ότι εκτελεστές ήταν οι Κατσαγάνης και Κλεφτογιάννης. Υπενθυμίζεται πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργείται κυρία ανάκριση από τον τέταρτο τακτικό ανακριτή.



Η ολέθρια σχέση με τη μακιγιέζ των επωνύμων!
Η Ελενα Ψωμά ζούσε εφιαλτικές στιγμές στο πλευρό του Γιώργου Κατσαγάνη

Σαν βόμβα μεγατόνων έσκασε στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας η είδηση της σύλληψης του Γιώργου Κατσαγάνη, του «ωραίου Tζορτζ» της παρέας των 16 που κατηγορούνται για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. Ο άνθρωπος που συμμετείχε ενεργά στην αρπαγή του εφοπλιστή είναι το μοιραίο πρόσωπο στη ζωή της Ελενας Ψωμά. Της κοπέλας που πριν από λίγους μήνες περιέγραφε με τα πιο μελανά χρώματα την εξιστορούμενη από την ίδια εφιαλτική σχέση που έζησε στο πλευρό του, ως σύντροφός του και μητέρα της κόρης τους. Η κοπέλα με τα «χρυσά χέρια», που εμπιστεύονται τυφλά όλοι οι αστέρες της εγχώριας showbiz, για το μακιγιάζ τους, ζούσε (κατά την εξομολόγηση της στη «Real life») φρικτές ώρες στο πλευρό του Κατσαγάνη, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις της, την κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά.
Η πολυετής σχέση του Κατσαγάνη με την μακιγιέζ των διασήμων της χώρας (μεταξύ των οποίων Ρούλα Κορομηλά, Βάνα Μπάρμπα, Θέμος Αναστασιάδης, Μαρία Σταματέρη, Χριστίνα Λαμπίρη) τον έκανε γρήγορα γνωστό, ενώ τον βοήθησε να ανέβει στα κλιμάκια της εγχώριας showbiz και να κάνει παρέα με εκπροσώπους της. Μάλιστα πολλοί ήταν οι φίλοι του ζευγαριού που σοκαρίστηκαν από τα όσο εξομολογούταν πριν από λίγους μήνες η γνωστή μακιγιέζ, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα για όλα όσα έζησε δίπλα του. Σε μια άκρως αποκαλυπτική εξομολόγηση η Ελενα Ψωμά κατηγορούσε τον τότε σύντροφο της, απαριθμώντας τις εφιαλτικές στιγμές στο πλάι του, που ήταν γεμάτες από απειλές και ξύλο. «Ηθελα να αυτοκτονήσω» είχε αποκαλύψει η μακιγιέζ, σοκάροντας το πανελλήνιο. «Πήγαινα στη δουλειά με μαύρα μάτια και σπασμένο χέρι από το ξύλο. Οταν αποφάσισα να φύγω από το σπίτι με το παιδί μου... τρόμαξα τόσο πολύ που όταν έβγαινα κοιτούσα αριστερά και δεξιά γιατί με έψαχνε». Οσοι γνώριζαν καλά το ζευγάρι, είχαν εντοπίσει αρκετές φορές τα σημάδια βίας πάνω στο κορμί της Ελενας, που έκανε τα πάντα για να διακόψει τη σχέση της με τον Γιώργο Κατσαγάνη. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που θυμούνται ακόμα και σήμερα τις απειλές που εξαπέλυε εναντίον της κάθε φορά που του ζητούσε να διακόψουν τις σχέσεις τους. Η ίδια μάλιστα λόγω του low profile χαρακτήρα της, δεν ήθελε να δίνει δικαιώματα στους φίλους της, αλλά και στους επώνυμους πελάτες της. Οσο όμως και αν προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες ήταν δύσκολο, αφού ο Κατσαγάνης ήθελε ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζει το πρόγραμμα της συντρόφου του. Τα προβλήματα για το ζευγάρι έμεναν καλά φυλαγμένα πίσω από τα κλειστά παραθυρόφυλλα του διαμερίσματος που νοίκιασαν πριν μερικά χρόνια στο Παλαιό Φάληρο. Οι γείτονες τους δεν είχαν ακούσει ποτέ το παραμικρό, ενώ το μόνο που προκαλούσε αίσθηση ήταν πως ένα νέο σχετικά ζευγάρι κατόρθωνε να φέρνει εις πέρας το ενοίκιο των 1.200 ευρώ (τόσο στοίχιζε το νεόδμητο οροφοδιαμέρισμα των 120 τ.μ. που είχαν νοικιάσει). Ο Γιώργος εξαφανιζόταν πολύ συχνά και για μεγάλα διαστήματα, με τη δικαιολογία ότι επισκεπτόταν γιατρούς στη Γερμανία, ενώ μέσα σε μία νύχτα το ζευγάρι πακέταρε τα πράγματά του από το διαμέρισμα του Φαλήρου και έγινε... καπνός. Προφανώς τότε είχαν αρχίσει τα προβλήματα μεταξύ τους.
Το ζευγάρι μπορεί να μην είχε ανέβει ποτέ τα σκαλιά της εκκλησίας, είχε όμως αποκτήσει ένα παιδί τριών ετών σήμερα και το είχε βαφτίσει παρουσία πολλών γνωστών προσώπων στον Αγιο Γεώργιο στο Καβούρι με νονό τον
pr man, Γιάννη Καζανίδη. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από εκείνη την ημέρα. Η μικρή Ζωή όπως είναι το όνομά της, είναι για την Ελενα η ίδια της η ζωή. Σήμερα μάλιστα η μικρούλα έχει τα γενέθλιά της και τα τρία κεράκια της τούρτας της θα τα σβήσει έχοντας δίπλα της τη μητέρα της και τον νονό της Γιάννη Καζανίδη. Οπως μαθαίνουμε άλλωστε από το στενό περιβάλλον της μακιγιέζ, η ίδια δεν έχει καμία σχέση πλέον με τον πρώην σύντροφό της, ενώ έχει να τον δει τουλάχιστον ένα χρόνο από την ημέρα που εκδικάστηκαν υπέρ της τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει εναντίον του. Μετά τη δικαστική απόφαση ο Γιώργος Κατσαγάνης δεν έχει έρθει σε καμία προσωπική επαφή τόσο με την Ελενα όσο και με την κόρη του Ζωή. Πατέρας και κόρη έχουν μεταξύ τους μόνο τηλεφωνική επικοινωνία, αφού το δικαστήριο απαγόρευσε την οποιαδήποτε επαφή. Αλλωστε όλα όσα έχει καταμαρτυρήσει η πρώην σύντροφός του εναντίον του ήταν αρκετά ώστε να παρθεί μια τέτοια απόφαση.
 



Η «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ο «ζεν πρεμιέ», ο «κουμπάρος» και ο «Τόλης»

Απόστολος Πετράκης, Μανόλης Σκάρλατος, Γιάννης Θεοδωράκης: πρωταγωνιστές και υποτακτικοί στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Οι τρεις Κρητικοί από το Ρέθυμνο που κατηγορούνται για συνέργεια, αλλά και συμμετοχή σε μια υπόθεση που η εξιχνίασή της έμοιαζε για την αστυνομία με παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας. Μεταξύ τους οι τρεις άντρες δεν υπήρξαν ποτέ καρδιακοί φίλοι, η σχέση όμως και η προσωπική γνωριμία δύο εξ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει να αναπτύχθηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς τόσο ο Απόστολος Πετράκης όσο και ο Μανόλης Σκαρλάτος έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για αξιόποινες πράξεις.

Εδώ και επτά χρόνια ο Γιάννης Θεοδωράκης και ο Μανόλης Σκαρλάτος είναι κουμπάροι. Ο πρώτος έχει ενώσει με τα ιερά δεσμά του γάμου τον επιχειρηματία από την Αγία Γαλήνη. Η αστυνομία θεωρεί ότι εκτός της κουμπαριάς, υπήρχε και συνεργασία στην εγχώρια «Κόζα Νόστρα». Ομως ο λόγος που κατηγορείται ο Γιάννης Θεοδωράκης, σύμφωνα με δηλώσεις στην «Espresso» του αδελφού του Στέλιου, είναι μόνον η κρητική κουμπαριά. «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που συμβαίνει κάτι με τον Σκαρλάτο να πέφτουν οι υποψίες και στον αδελφό μου. Είναι πολύ καλοί φίλοι, αλλά αυτό δεν σε κάνει και κατηγορούμενο. Το ίδιο είχε συμβεί και στη ληστεία του ΑΤΜ στο Τυμπάκι, που συνέλαβαν τον Σκαρλάτο και αθωώθηκε ο Γιάννης. Εμείς πιστεύουμε και αυτή τη φορά στην αθωότητα του αδελφού μας. Αλλωστε, όλο αυτό το διάστημα δεν μας είχε αφήσει κανένα περιθώριο για να υποψιαστούμε το αντίθετο».

Ο Γιάννης Θεοδωράκης θεωρείται «ζεν πρεμιέ» του Ρεθύμνου, που με το γυμνασμένο του κορμί και το ηλιοκαμένο του χρώμα κάνει τις γυναίκες να παραληρούν σε κάθε του πέρασμα. Σύμφωνα με τον αδελφό του Στέλιο, ο Γιάννης περίμενε πώς και πώς φέτος την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αφού λατρεύει τη θάλασσα και την επιχείρηση που διαθέτει μαζί με την οικογένειά του στην παραλία του νομού. Το χειμώνα δούλευε στο βαφείο αυτοκινήτων του αδελφού του Μανόλη, ενώ βοηθούσε και όσους του το ζητούσαν «Το ποινικό του μητρώο είναι καθαρό, δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ. Ολοι τον αγαπάνε εδώ στο Ρέθυμνο, ενώ μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Πώς είναι δυνατόν να του βγάζουν ένα τόσο κακό προφίλ προς τα έξω;» καταλήγει στις δηλώσεις του ο αδελφός του.

Απόστολος Πετράκης ή «Κρητικός» ή Τόλης, όπως τον φώναζαν από παιδί στο χωριό του, την Επισκοπή Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τόλης Πετράκης στα παιδικά του χρόνια υπήρξε ένα από τα καλύτερα παιδιά του χωριού. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, ενώ δεν είχε μπλέξει ποτέ με κακές παρέες. Στην ηλικία των 21 ετών θα αποφασίσει να παντρευτεί, ο γάμος δεν θα κρατήσει πολύ, ενώ θα αποκτήσει και ένα παιδί (12 ετών σήμερα). Ο ερχομός του στην Αθήνα αλλά και η «λύσσα» του για πλουτισμό θα τον οδηγήσουν σε λάθος μονοπάτια για χρόνια, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για παράνομες πράξεις και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και αποφυλακίστηκε πριν από 7 μήνες.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

 

«Απλώς φίλη» η Πωλίνα Γεώργα
Αμέτοχη στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, «απλώς φίλη» με τον εγκέφαλο των συμβολαίων θανάτου Γιάννη Σκαφτούρο και παιδί πενταμελούς οικογένειας της βιοπάλης εμφανίζεται μέσω στενού συγγενικού της προσώπου, που μίλησε στην «Espresso», η κατηγορούμενη στην εγκληματική ομάδα των 16 ατόμων Πολυτίμη Γεώργα του Εμμανούηλ, 28 ετών. «Εάν εμένα με έπαιρνε στο τηλέφωνο ο Γιάννης Σκαφτούρος από τη φυλακή για να τον βοηθήσω, να του κάνω κάποιες χάρες, δεν θα του τις έκανα; Τότε γιατί κατηγορούν την Πωλίνα;» αναρωτιέται το ίδιο πρόσωπο. «Η κοπέλα είχε ένα μαγαζί στην Ελευσίνα με χαρτικά, δεν πήγε καλά, το έκλεισε. Χρεώθηκε σε κάρτες, έκανε ανοίγματα, φεσώθηκε όπως κάθε Ελληνας πολίτης, υπέγραψε ακάλυπτες επιταγές, ήταν στριμωγμένη. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι είχε μπλέξει με την απαγωγή του Παναγόπουλου για να βγάλει λεφτά» ισχυρίζεται ο ίδιος άνθρωπος. Σύμφωνα με το προφίλ που δίνεται από τα στενά συγγενικά πρόσωπα της Πολυτίμης Γεώργα, η ίδια είναι ένα λαϊκό κορίτσι, η Πωλίνα όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, που την είχε αγγαρέψει ο Σκαφτούρος για να του κάνει γραφειοκρατικά θελήματα επειδή ο ίδιος ήταν έγκλειστος στη φυλακή. Είναι μέλος πενταμελούς οικογένειας, έχει άλλες τρεις αδερφές ηλικίας 15 έως 32 ετών και η μητέρα της εργάζεται σε γνωστή μεταλλευτική εταιρεία. Κατά το περιβάλλον της, ο Γιάννης Σκαφτούρος την έπαιρνε τηλέφωνο μέσα από τα καρτοτηλέφωνα της φυλακής και όχι από καρτοκινητά και οι συνομιλίες τους δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιηθούν. Αυτά ισχυρίζονται οι οικείοι της. Οτι ήταν ένα απλά εργαζόμενο κορίτσι. Αλλα όμως περιγράφει το κατηγορητήριο που και για την Γεώργα είναι βαρύ.
http://kourdistoportocali.com/post/47280/panagopoulos