12 Οκτ 2015

ΧΟΝΤΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Φίλης και Μπαλτάς τσακώθηκαν μπροστά στους εμβρόντητους συντρόφους τους


ÁÈÇÍÁ-ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ(EUROKINISSI / ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ )
Την ηρεμία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίαζε το Σαββατοκύριακο τάραξαν οι Νίκος Φίλης και Αριστείδης Μπαλτάς.

Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, ο νυν και ο πρώην υπουργός Παιδείας αντάλλαξαν βαριές κουβέντες μπροστά στους εμβρόντητους συντρόφους τους, λόγω της κατάθεσης μιας τροπολογίας για τη στρατηγική του κόμματος στην Παιδεία, μετά την απόφαση του κ. Φίλη να αποσύρει το νομοσχέδιο Μπαλτά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκειρμένα, ο κ. Φίλης κατηγόρησε τον κ. Μπαλτά, πως εξέθεσε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.
Ο κ. Μπαλτάς, από την πλευρά του, εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόσυρση του νομοσχεδίου του, κατακρίνοντας τον κ. Φίλη πως υπερασπίζεται το σύνθημα των πολιτικών τους αντιπάλων «Οχι Μπαλτά στην Παιδεία».
Εκείνη που έσωσε την κατάσταση ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία τόνισε πως τίποτα δεν πετιέται από την προηγούμενη προσπάθεια του υπουργείου, η μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που ετοιμάζουν θα προωθηθεί πλήρως. Προηγουμένως, όμως, θα υπάρξει ένα μεταβατικό νομοσχέδιο.