18 Ιουλ 2016

ΚΑΝΟΥΝ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ! Επιδρομή της τουρκικής αστυνομίας – Τραβά το σκοινί με τις ΗΠΑ ο Ερντογάν

incirlikbillede
Επιδρομή στη βάση του Ινστιρλίκ  όπου απογειώνται τα αμερικανικά μαχητικά που βομβαρδίζουν τη Συρία πραγματοποιεί η τουρκική αστυνομία.
 Το γραφείο του εισαγγελέα
σε συνεργασία με την αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στη βάση στον απόηχο της αποκάλυψης ότι αγνοείται η τύχη 42 στρατιωτικών ελικοπέρων της βάσης.
Τις  πρώτες πριν το πραξικόπημα είχε κλείσει ο εναέριος χώρος της Τουρκίας ενώ κόπηκε το ρεύμα στη βάση και απαγορεύθηκε η κίνηση από και προς τη βάση. Επίσης, σταμάτησαν όλες οι αεροπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες επαναλήφθηκαν χθες. Ο πρώην επικεφαλής της βάσης κατηγορήθηκε από την Άγκυρα για εμπλοκή στο πραξικόπημα. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ αρνήθηκαν αίτηση ασύλου  στον στρατηγό Μπεκίρ Ερτζάν Βαν.
Πάντως μια τέτοια επειχείρηση, σηματοδοτεί και κόντρα με τις ΗΠΑ, από τις οποίες ο Ερντογάν ζητάει να του παραδώσουν τον θανάσιμο εχθρό του, ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Δεν είναι τυχαίο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak, σύμφωνα με το οποίο ο αντιστράτηγος Χασάν Πολάτ  διοικητής της 39ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, είχε πριν από την έκρηξη του πραξικοπήματος 12 μυστικές συναντήσεις με Αμερικανούς στρατιωτικούς στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, με προφανές το περιεχόμενο αυτών των συναντήσεων.
http://www.crashonline.gr/