16 Οκτ 2016

Υπ.Υγείας: Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι «offshore εταιρεία»! Επίθεση και στους εργαζόμενους


Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 
- Health Report.gr

Σε σκληρή επίθεση για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ προχωρά το υπουργείο Υγείας αφού μιλά για σύστημα διαφοράς που συμπαρασύρει και το Σύλλογο των Εργαζομένων.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με την επιστροφή του πρώην προέδρου Αθανάσιου Γιαννόπουλου αλλά και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων ότι είναι απλήρωτοι και δέχονταν και υποτιμητική και εκβιαστική συμπεριφορά από τη νέα διοίκηση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο για το θέμα.

Ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας περιγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ ως μια«offshore εταιρεία» διανομής πολιτικού χρήματος και βολέματος ημετέρων» ενώ καταφέρεται και κατά των εργαζομένων.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μπροστά στον καταιγισμό των αποκαλύψεων γι’ αυτήν την «offshore εταιρεία» διανομής πολιτικού χρήματος και βολέματος ημετέρων , οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι του μιντιακού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας , αλλά και κύκλοι που ελέγχουν τον Σύλλογο Εργαζομένων τουΚΕΕΛΠΝΟ, υπερασπίζονται με πάθος ένα σύστημα ανομίας και φαυλότητας , τα πρόσωπα που την οργάνωσαν και τη διαιώνισαν και κυρίως ένα μηχανισμό εξουσίας και τα προνόμια της».

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας θεωρεί ότι το «σύμπλεγμα ευνοιοκρατικής και ιδιοτελούς διαχείρισης» ανησυχεί εξαιτίας των αποκαλύψεων που έγιναν αλλά και έρχονται, δεδομένου ότι συνεχίζεται ο έλεγχος τόσο από την Οικονομική Αστυνομία όσο και από τους «ράμπο Υγείας» (ΣΕΥΥΠ) αλλά και από τους εισαγγελείς.

Επισημαίνει μάλιστα ότι όλο αυτό το ένοχο σύστημα θα προσπαθήσει να ξαναβρεί τα πολιτικά του «υποστηλώματα» και να να ξαναστήσει τους μηχανισμούς της αδιαφάνειας και της συναλλαγής που έχουν αρχίσει να αποσταθεροποιούνται.

Και μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιτίθεται και στους εργαζόμενους, όμως επί σειρά ετών στο ΚΕΕΛΠΝΟ γινόταν οικονομικό πάρτυ. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Εditorial: Οι προσλήψεις και το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλη η αλήθεια»

Οι θέσεις εργασίας

Βέβαια παρά τις επιθέσεις και στο Σύλλογο των εργαζομένων Ξανθός και Πολάκηςδιαβεβαιώνουν ότι παρά τις αλλαγές που θα προωθηθούν στη λειτουργία τουΚΕΕΛΠΝΟ, όλες οι θέσεις θα διατηρηθούν.
Ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι μιλά για τους «έντιμουςεργαζόμενους που δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Υγείας απέδειξε ότι είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στον εξονυχιστικό έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ και στην διαχειριστική-θεσμική εξυγίανση του. Οι έντιμοι εργαζόμενοι και το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό του Οργανισμού που επί τόσα χρόνια σηκώνουν στους ώμους τους την ευθύνη για την αξιοπιστία της Δημόσιας Υγείας στη χώρα , δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Έχουν επανειλημμένα λάβει την διαβεβαίωση ότι , ανεξάρτητα από την όποια οργανωτική και λειτουργική ανασυγκρότηση του ΚΕΕΛΠΝΟ , οι θέσεις εργασίας όλων των υπαλλήλων θα διατηρηθούν».