10 Ιαν 2017

Μητσοτάκη και Σαμαρά ήθελε να "χτυπήσει" η Ρούπα! Τα "χαρτάκια" με τα ονόματα στο σπίτι της Ηλιούπολης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζονται ως "στόχοι" της Πόλας Ρούπα
- Οι σημειώσεις και αναφορές που βρέθηκαν στο σπίτι όπου συνελήφθη στην Ηλιούπολη
- Ενημέρωσε Μητσοτάκη και Σαμαρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας
- Οι χειρόγραφες σημειώσεις για ενδεχόμενη

απαγωγή γνωστού επιχειρηματία και ενός εφοπλιστή
- Οι εκτιμήσεις πως ο στόχος μπορεί να μην ήταν πρόσωπο αλλά κτίριο – σύμβολο των αποκρατικοποιήσεων

Ο νυν και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο στόχαστρο της Πόλας Ρούπα; Σχεδίαζε η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη τρομοκρατική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά; Είναι ερωτήματα στα οποία προσπαθεί να δώσει απάντηση η αντιτρομοκρατική μετά τα όσα βρήκε στο σπίτι της Ηλιούπολης, όπου τα ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου συνελήφθη η Πόλα Ρούπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στα χαρτάκια που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε επί δυο χρόνια η Πόλα Ρούπα, υπάρχουν επίσης διευθύνσεις σπιτιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, σημειώσεις σχετικά με τον αριθμό της αστυνομικής δύναμης που είχαν και τις ώρες που γινόταν η αλλαγή βάρδιας. Και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι δυο άνδρες παρακολουθούνταν.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
 επιβεβαιώνουν στο newsit.gr πως ο υπουργός Νίκος Τόσκας ενημέρωσε ο ίδιος τηλεφωνικά, το πρωί της Τρίτης (10.01.2017) τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αντώνη Σαμαρά μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες τους.Όπως αναφέρει το vima.gr, από τις έρευνες που έκαναν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι της Ηλιούπολης φαίνεται πως βρήκαν σειρά σημειώσεων για το ενδεχόμενο επίθεσης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς επίσης και αναφορές σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα σημειώματα φέρεται να έχει γράψει είτε η ίδια η Ρούπα είτε συνεργοί της. Και υπήρχαν διευθύνσεις σπιτιών, γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, σημειώσεις για μετακινήσεις. Όλα αφορούσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρώην πρωθυπουργό, όντως τα ονόματά τους βρέθηκαν σε κάποιες σημειώσεις που είχε η Ρούπα στο σπίτι της αλλά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν συνοδεύονταν από σχεδιαγράμματα ή αριθμούς πινακίδων και στοιχεία μετακινήσεων. Όπως τόνισαν οι πηγές του υπουργείου, οι σημειώσεις αφορούσαν στις ώρες που έφτανε ο Αντώνης Σαμαράς στα παλιά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Εκείνο που δεν είναι σαφές είναι αν τις επιθέσεις που φέρεται να σχεδίαζαν η Ρούπα και οι συνεργοί της θα έκανε ο Επαναστατικός Αγώνας ή άλλη ένοπλη οργάνωση. Σημειώνεται πως στο κατηγορητήριο, η Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη μαζί της, δεν κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα αλλά για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που δεν κατονομάζεται.
Εκτός όμως από τις σημειώσεις που αφορούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο σπίτι της Ηλιούπολης βρέθηκαν και χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν σε παρακολούθηση για ενδεχόμενη απαγωγή γνωστού επιχειρηματία, ενός εφοπλιστή και άλλων προσώπων.
Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο του 2013, επί προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά, η οργάνωση ΟΛΑ είχε επιτεθεί με ρουκέτα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.
Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής επισημαίνουν παράλληλα την εμμονή της Πόλας Ρούπα με τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και στόχους που αφορούν στο ΔΝΤ, ανάλογοι στόχοι είχαν βρεθεί και στις σημειώσεις του Δημήτρη Σταμπούλου, που επίσης "έπεσε" στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής και κατηγορείται ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Σύμφωνα με αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής ωστόσο, ενώ πολλά πρόσωπα εμπλέκονται στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, η εκτίμηση είναι πως στο στόχαστρο της Πόλας Ρούπα πιθανότατα ήταν κτίριο – σύμβολο στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων και όχι κάποιο πρόσωπο.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr/