22 Φεβ 2019

Η γκάφα την Ν.Δ. από τα fake news του Σκάι!

Πανηγύριζαν με δήθεν ομολογία του Τσακαλώτου για νίκη του κόμματός τους στις επικείμενες εκλογές
Μπανανόφλουδα πάτησε η Ν.Δ., αναπαράγοντας ψευδείς ειδήσεις που ...
πρωτόπαιξε ο Σκάι, για δήθεν δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις οποίες εμφανιζόταν να θεωρεί πιθανή τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές.
Από το Μοσχάτο έκαναν λόγο για ομολογία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια τις δηλώσεις διέψευσε η κυβέρνηση. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών τόνισαν ότι ο κ. Τσακαλώτος είπε το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή «δεν είναι πιθανό να κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές», με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει σε δήλωση που ανασκεύαζε προηγούμενη ανακοίνωση της Ν.Δ. 
Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε χθες συνέντευξη στο CNBC και από τα ελληνικά ΜΜΕ αρχικά αποδόθηκε στον κ. Τσακαλώτο η φράση «είναι πιθανό να έρθει η Ν.Δ. στην εξουσία», σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε τη Ν.Δ. ως κυβέρνηση για να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Φυσικά. Δεν θα αλλάζαμε τη θέση μας επειδή θα έρθει στην εξουσία. Δεν νομίζω ότι θα γίνει, αλλά, αν ατυχώς γίνει κάτι τέτοιο, τότε φυσικά και θα στηρίζαμε την ίδια θέση» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.
Στη Ν.Δ. κράτησαν τη διαστρεβλωμένη εκδοχή των δηλώσεων Τσακαλώτου και η πρώτη αντίδρασή τους ήταν να τον ευχαριστήσουν δημοσίως «για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές», αλλά και για τη διαβεβαίωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει το αίτημα της Ν.Δ. Το πρωθυπουργικό γραφείο επιτέθηκε στη Ν.Δ., χαρακτήριζοντάς την «αντιπολίτευση για κλάματα», καθώς «καταναλώνουν αμάσητα» τα fake news των ΜΜΕ. 
Υστερα από αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μέσω twitter ότι «ο κ. Τσακαλώτος όντως δεν μας έχρισε ακόμη κυβέρνηση» και έστρεψε τη συζήτηση στα πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας: «Θέλω, ωστόσο, να τον ευχαριστήσω προσωπικά. Διότι παραδέχθηκε, επιτέλους, ότι τα πλεονάσματά του καταστρέφουν την οικονομία και δεσμεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλω εδώ και τρία χρόνια για να τα μειώσω». 
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανταπάντησε στον κ. Μητσοτάκη, θυμίζοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά για πλεονάσματα 4,5%, και σχολίασε «Λίγη ιστορική μνήμη», για να επανέλθει η Ν.Δ. και να θυμίσει τις δηλώσεις Τσακαλώτου για τη... Σκάρλετ Γιόχανσον.
dimokratianews.gr