5 Δεκ 2019

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης..ΠΟΙΟΣ θα ειναι ο 2ος που θα νφυγει???Αρχισαν τα στοιχηματα

Την παραίτησή του υπέβαλλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης από την Αυστραλία όπου βρίσκεται σε αποστολή της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον υφυπουργό και του ζήτησε διευκρινήσεις για τα δημοσιεύματα σχετικά με την θέση διευθύνοντος συμβούλου. Του ζητήθηκε η παραίτησή του για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό η οποία και υποβλήθηκε. Ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μακρόχρονης φιλίας που υπήρχε όμως ο πρωθυπουργός βάζει πάνω απ’ όλα αυτό που είναι το σωστό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Διαματάρης εμφανίζεται να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ. Chief Executive Officer τόσο στην εταιρεία National Herald INC και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις.
Όλη η δήλωση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη
«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.
Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».
Ο κ. Διαματάρης είχε επικριθεί έντονα μετά την αποκάλυψη ότιστο βιογραφικό του περιελάμβανε τίτλους σπουδών οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ με πιο πρόσφατη την δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ δήλωσε: «Ο κάθε υπουργός και υφυπουργός οποιασδήποτε κυβέρνησης αν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, πρέπει να αξιολογήσει μόνος του, αν έχει τιμήσει, ή δεν έχει τιμήσει την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ο πρωθυπουργός. Πάντως και εγώ και ο κ. Μουζάλας στο βιογραφικό μας γράφουμε πολύ λιγότερα απ’ όσα έχουμε κάνει».
Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης
https://www.newsit.gr/