25 Ιαν 2021

Νέα κρούσματα κορονοϊού στη Βουλή: Συναγερμός και σύγχυση με τα στοιχεία

 Σύμφωνα με διαρροές από τη Βουλή τα τελευταία εικοσιτετράωρα εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα της πανδημίας σε μέλη της αστυνομικής φρουράς καθώς και σε υπάλληλούς του κοινοβουλίου. Αρχικές πληροφορίες καθησύχασαν για την έκταση της ενδεχόμενης διασποράς λέγοντας ότι ....έχει βρεθεί θετικός μόνο ένας αστυνομικός και ότι οι τρεις υπάλληλοι της Βουλής οι οποίοι, όμως, φέρονται να βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς τηλεργασίας.

Αποφασίστηκε τεστ σε όλους τους αστυνομικούς

Νεότερες πληροφορίες από το κοινοβούλιο ανατρέπουν, όμως, αυτή την εικόνα καθώς κάνουν λόγο για ύπαρξη και δεύτερου κρούσματος στα μέλη της αστυνομικής φρουράς. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι οι αρχές δρομολογούν τη διενέργεια μαζικών τεστ σε όλους τους αστυνομικούς προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της μετάδοσης. Εξαιτίας της σύγχυσης που επικρατεί για το θέμα δεν είναι γνωστό ακόμη εάν τα τεστ θα γίνουν μόνο στη φρουρά ή σε όλους τους αστυνομικούς που εισέρχονται σε καθημερινή βάση στο Μέγαρο της Βουλής.

Στο ίδιο πλαίσιο φέρεται να δόθηκε εντολή για διενέργεια ιχνηλάτησης στις επαφές των κρουσμάτων. Πηγές του προεδρείου επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες υπαλλήλων και άλλων εργαζομένων αλλά την ίδια ώρα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης παραδέχονται ότι «πάντα έχουμε κρούσματα στη Βουλή» τα οποία όμως δεν ανακοινώνονται σε τακτική βάση.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το σύστημα επίσημης ενημέρωσης σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη Βουλή λειτούργησε και πάλι με σημαντική καθυστέρηση με αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία για την έκταση των κρουσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν καταγραφεί και πάλι κρούσματα τα οποία δεν ανακοινώθηκαν πριν από το πέρας της πενθήμερης διαδικασίας θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο όσους εισέρχονταν στο κτήριο.

https://www.ieidiseis.gr