28 Οκτ 2022

Γεραπετρίτης-Σταϊκούρας: Ποιος... «καπέλωσε» ποιον;...


Ως γνωστόν, η κυβέρνηση ανακοίνωσε με πλήρη επισημότητα, στη Βουλή δια χειλέων του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ότι έχει λάβει την πολιτική απόφαση να μην καταθέσει την τροπολογία που ζητούν τα «κοράκια» των εισπρακτικών για να... «παρακάμψουν» το μπλόκο στους πλειστηριασμούς που αποφάσισε ο Άρειος Πάγος. 

Ο... Χρήστος Σταϊκούρας, μάλιστα, επισήμανε ότι υπήρξαν οχλήσεις και πιέσεις από τους servicers, αλλά ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν αλλάζει. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, έπειτα από την ομιλία του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, εμφανίστηκαν δεξιά και αριστερά διάφορα παραπολιτικά που ήθελαν τον Γιώργο Γεραπετρίτη να έχει... πάρει την απόφαση και τον υπουργό Οικονομικών απλώς να την ανακοινώνει. 

Βεβαίως, τέτοια πολιτική απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί από κανέναν, χωρίς το «πράσινο φως» του πρωθυπουργού. Ωστόσο, η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Σταϊκούρας ουδέποτε ήθελε να καταθέσει την τροπολογία –όχι μόνο για την προφανή αντίθεση που έρχεται με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, αλλά και διότι εκτιμά πως το πολιτικό κόστος από ένα «τσουνάμι» πλειστηριασμών θα είναι τεράστιο και μπορεί να αποβεί μοιραίο για το κυβερνών κόμμα...

matrix24.gr