29 Ιαν 2023

Ισχυροί κλυδωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις κάλπες! Αποσύρεται από τις υποψηφιότητες η πανεπιστημιακός Ζέφη Δημαδάμα αντιπρόεδρος των γυναικών Ευρωσοσιαλιστών. Υπήρξε στενή συνεργάτης και φίλη της Φώφης Γεννηματά


 Δεύτερη “βόμβα” μέσα σε λίγες ώρες και η δεύτερη από το στρατόπεδο των λεγόμενων “γεννηματικών” (στενών συνεργατών της αείμνηστης προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά) προκαλεί εντονους κλυδωνισμούς στην Χαριλάου Τρικούπη. Μετά τον γιο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Απόστολου, και η πανεπιστημιακός Ζέφη Δημαδάμα αντιπρόεδρος των γυναικών Ευρωσοσιαλιστών δεν θα είναι, τελικά, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας.

Το γνωστό στέλεχος που υπήρξε στενή συνεργάτης και φίλη της Φώφης Γεννηματά αποφάσισε να μην κατέλθει υποψήφια βουλευτής, ζυγίζοντας τα οικογενειακά της βάρη αλλά και όσα συμβαίνουν στο κόμμα της και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, αναφέρουν πληροφορίες.

Επιπλεον, μεταφέρεται ότι συζήτησε σχετικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τελικά δεν θα κατέλθει υποψήφια σε μία εκλογική περιφέρεια που, ούτως ή άλλως, “κυριαρχεί” ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Η στενή συνεργάτιδα της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, με ανάρτησή της στο Facebook, σημειώνει πως θα συνεχίσει να δίνω μάχες για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα.


«Η πολιτική αφορά πλούσιους ή γόνους»

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «η πολιτική σήμερα έχει τοξικότητα, έχει δυσκολίες – περισσότερες και σκληρότερες για τις γυναίκες υποψήφιες – ενώ θέλει ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους», προσθέτοντας χαρακτηριστικά και εντός παρένθεσης: «(δεν έχω ούτε θέλω να έχω χορηγούς)».

Και τονίζει πως «αφορά μόνο τους πλούσιους ή τους γόνους, τα παιδιά πολιτικών που κρατούν την ‘παράδοση’ με το επίθετό τους, τους καρεκλοκενταύρους ή τους υποψήφιους του κομματικού σωλήνα. Όχι τους επιστήμονες, όχι τους ανθρώπους της κοινωνίας…».

Όπως αναφέρει η κυρία Δημαδάμα, «δεν σταμάτησα να δουλεύω στο πανεπιστήμιο για να ασχοληθώ στο κομματικό επιτελείο, ακόμη και όταν ήμουν αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

»Γιατί η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, γιατί χρειάζεται αρχή, μέση, τλος. Δυο θητείες είναι αρκετές…».

Η Ζέφη Δημαδάμα δηλώνει πως είναι «δυναμικά εδώ», καθώς έχει δυνατότητα και ρόλο να προσφέρει στην κοινωνία, όπως αναφέρει, και από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, «που με εμπιστεύτηκαν όλα τα μέλη του για τη θέση της Αντιπρόεδρου Γυναικών και από την Προεδρία της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας Αθήνας και φυσικά» – σημειώνει χαρακτηριστικά – «πρωτίστως από το ΠΑΣΟΚ, που υπηρέτησα και υπηρετώ, όταν πολλοί ήταν απόντες ή απούσες στα δύσκολα».

«Το ποσοστό του 2019, δηλαδή το 8, 1%, ήταν άθλος όταν παραλάβαμε ένα ‘ρημαγμένο’ κόμμα», τονίζει η κυρία Δημαδάμα, που εκτός από συνεργάτιδα, υπήρξε και στενή φίλη της Φώφης Γεννηματά.

«Και τώρα με αρχηγό τον Ν. Ανδρουλάκη, θα ξαναδώσουμε όλοι και όλες μαζί αγώνες για ακόμη ψηλότερα και ψηλότερα», προσθέτει.

«Ψηλότερα για το Κίνημά μας, το ΠΑΣΟΚ, το κίνημα σοσιαλισμού του Ανδρέα Παπανδρέου για την Ελλάδα και τους πολίτες.

»Είμαι δυναμικά εδώ. Η απίστευτη στήριξη όλων μού είναι απαραίτητη και μου δίνει δύναμη και αποφασιστικότητα να προχωράμε μαζί, με ευθύνη, εντιμότητα, πάθος και όραμα», καταλήγει στην ανάρτησή της η Ζέφη Δημαδάμα.

Πηγή: documentonews.gr