29 Ιαν 2023

Φλώρινα: Αποθέωση του Κώστα Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη

 


Παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος και αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους, πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα η παρουσίαση του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη.

Για το βιβλίο, το οποίο παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στην Αίθουσα Θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», μίλησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην υπουργός, Χρήστος Φώλιας και ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης.

Στο νέο του βιβλίο, ο Μ. Κοττάκης αποκαλύπτει την «αθέατη συγκλονιστική διακυβέρνηση». Για πρώτη φορά «ξετυλίγει» το νήμα που συνδέει τις υποκλοπές, τη διπλωματία των αγωγών, το φυσικό αέριο, τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τις απειλές κατά του πρώην πρωθυπουργού, το βέτο στο Βουκουρέστι, το Βατοπέδι και τον Δεκέμβρη του 2008, μέσα από πλήθος ντοκουμέντων και νομικών κειμένων, φωτίζοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, αλλά και κάθε μορφής επιδιώξεις, στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Στο βιβλίο «Οι απόρρητοι Φάκελοι Καραµανλή» επιχειρείται μια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθμούς της διακυβέρνησης 2004-2009, αποτυπώνοντας συγκλίνουσες και αποκλίνουσες στρατηγικές, στάσεις και αντιστάσεις εγχώριων και µη πολιτικών δυνάμεων, στόχους και προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τοποθετώντας στο επίκεντρο της ανάγνωσης τον νέο ενεργειακό χάρτη και την αναδιανομή των φυσικών πόρων στην ευρωρωσική ζώνη και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως, πλέον, ο τρόμος του Μαξίμου είναι έκδηλος: Εάν ο Κώστας Καραμανλής γυρίσει την πλάτη στις ικεσίες Μητσοτάκη και αρνηθεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, το κόμμα Μητσοτάκη θα μοιάζει με τον Τιτανικό, όπου την ώρα που θα βυθίζεται, θα του… βαρούν τα βιολιά ως θλιβεροί σολίστες ο Άδωνις, ο Βορίδης και ο Πλεύρης, με μαέστρο τον Πικραμμένο.

  • Δείτε βίντεο από την εκδήλωση:

*πηγή φωτο/βίντεο: kozan.gr