1 Οκτ 2023

Τουρκία: Η στιγμή της έκρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών (βίντεο)

 


Βομβιστής αυτοκτονίας στην Άγκυρα φαίνεται να έχει καταγραφεί, την Κυριακή (01/10), ο οποίος ανατινάσσεται προσπαθώντας να προσεγγίσει το κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακούστηκε μια εκκωφαντική έκρηξη μπροστά από το κτήριο της Ερυθράς Ημισελήνου του Υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα και ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Αυτοπυρπολήθηκε ο ένας δράστης

Όπως μετέδωσε η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας (TRT), η Λεωφόρος Ατατούρκ έκλεισε για την κυκλοφορία λόγω της έκρηξης που ακούστηκε σε σημείο κοντά στην περιοχή Τζανκάγια. Μάλιστα, ειδικές μονάδες της τουρκικής Αστυνομίας έφτασαν στο σημείο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και ιατρικές ομάδες έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Πριν από την τελετή για την έναρξη του δεύτερου νομοθετικού έτους της 28ης θητείας της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί στη Λεωφόρο Ισμέτ Ινονού, όπου βρίσκονται το Κοινοβούλιο και τα υπουργεία.

Τουρκία, Άγκυρα, Έκρηξη, Κοινοβούλιο, Υπουργείο Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γιερλίκαγια, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «υπήρξε τρομοκρατική βομβιστική επίθεση κατά του Υπουργείου Εσωτερικών» και ότι «ένας από τους τρομοκράτες αυτοπυρπολήθηκε και ο άλλος εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις Ασφαλείας».

Τουρκία, Άγκυρα, Έκρηξη, Κοινοβούλιο, Υπουργείο Εσωτερικών

Μάλιστα, ο κ. Γιερλίκαγια ανέφερε: «Γύρω στις 09:30, δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, διέπραξαν βομβιστική επίθεση. Ο ένας από τους τρομοκράτες αυτοπυρπολήθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά την έναρξη των πυροβολισμών, δύο αστυνομικοί μας τραυματίστηκαν ελαφρά. Εύχομαι στους ήρωές μας ταχεία ανάρρωση. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείλικτα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».