28 Απρ 2021

Οι Τράπεζες δεν θέλουν να πληρώσουν αποζημιώσεις στα πτωχευμένα media!...

Τη συνδρομή της «τρόικας» ζητούν οι συστημικές τράπεζες για να μην πληρώσουν τις αποζημιώσεις απόλυσης σε επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης και μεταβιβάστηκαν σε νέους ιδιοκτήτες. 

Η αντίδρασή τους... αφορά κυρίως το Mega αλλά και το συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής», ως προς τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που ενέταξε τις αποζημιώσεις προσωπικού στις υποχρεωτικές (προαπαιτούμενες) πληρωμές της ειδικής διαχείρισης.

Η ρύθμιση ήταν ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων και των φορέων τους και διόρθωνε τον «νόμο Βορίδη» για το καθεστώς της ειδικής διαχείρισης. Με αυτήν τη ρύθμιση οι πρώην εργαζόμενοι του ΔΟΛ κατάφεραν να πληρωθούν τελικά τα ποσά των αποζημιώσεών τους. 

Ενώ στην περίπτωση του ΔΟΛ τα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο της ειδικής διαχείρισης, στην περίπτωση της Τηλέτυπος (Mega) οι τράπεζες υποχρεούνται να δώσουν χρήματα από εκείνα που εισέπραξαν από τον πλειστηριασμό που κέρδισε η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ. 

Στην περίπτωση της «Ναυτεμπορικής» το υψηλό ποσό πώλησης (7 εκατ. ευρώ) φέρεται να αρκεί για τις αποζημιώσεις αλλά και την αποπληρωμή των δανείων. Οι τράπεζες έφεραν το ζήτημα στους «θεσμούς», ζητώντας ουσιαστικά να καταργηθεί η αυτονόητη ρύθμιση υπέρ των εργαζομένων. 

Το επιχείρημά τους είναι ότι δημιουργεί θέμα στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, το ένα τρίτο της αξίας των οποίων έτσι κι αλλιώς μεταβιβάζουν σε τρίτες εταιρείες...

typologies.gr